SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir Kırım Tatarının kömürleşmiş cesedi bulundu

Kırım Tatarının kömürleşmiş cesedinin yanında Kırım Tatar bayrağı da bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bir Kırım Tatarının kömürleşmiş cesedi bulundu

İşgal edilen Kırım’ın İçki Bölgesinde Kırım Tatarı Enver İsmailov’un kömürleşmiş cesedi bulundu.

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu yaptığı açıklamada işgal edilen Kırım’ın İçki Bölgesinde bulunan Kırım Tatarı Enver İsmailov’un kömürleşmiş cesedi yanında bir adet Kırım Tatar bayrağının da bulunduğunu açıkladı.

Yakınları İçki Bölgesinde bulunan Kaynaş köyünün altmış yaşındaki sakini Enver İsmailov'un son olarak akşam vaktinde Kuzey-Kırım Kanalı’nın pompalama istasyonuna gittiğini ve geri dönmediğini ifade etti.

Olayla ilgili konuşan Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi Abmecit Suleymanov, kesinleşmemiş bilgilere göre Enver İsmailov’un kendini (protesto amacıyla) ateşe verdiğini tahmin edildiğini söyleyerek, “Enver İsmailov’un ailesi ve yakınlarına sabır diliyoruz. Emir Allah, başınız sağ olsun” dedi.

Enver İsmailov’un ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dileyen Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatarlarına hitaben, “Halkımızın bulunduğu zor duruma rağmen, biz güçlü olmalıyız. Umudunuzu kaybetmeyin. Daha iyi bir geleceğe inanın. Bilin ki, tüm halkımızın birlik içinde özgür Kırım için sevineceği zamanlar gelecek!” temennisinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.