SON DAKİKA
Hava Durumu

Brezilya'da, Amazonlar'daki tahribatı onarmak için büyük girişim

Brezilya, Amazonlar'ın kendi sınırları içerisinde bulunan bölümünde, bölgede bugüne kadar gerçekleştirilmemiş büyüklükte bir iyileştirme projesine hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 21:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 21:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Brezilya'da, Amazonlar'daki tahribatı onarmak için büyük girişim

Brezilya, Amazonlar'ın kendi sınırları içerisinde bulunan bölümünde, bölgede bugüne kadar gerçekleştirilmemiş büyüklükte bir iyileştirme projesine hazırlanıyor. Projeyle birlikte, Amazonlar'da tahrip edilen 30 bin hektar büyüklüğündeki bir alanın önümüzdeki 7 yıl içinde yeniden yeşile kavuşturulması planlanıyor.

Brezilya Çevre Bakanlığı, Küresel Çevre Fonu, Dünya Bankası ve biyolojik çeşitliliği koruma fonunun destek verdiği geniş çaplı kampanya ile 2023 yılına kadar yaklaşık 73 milyon ağacın dikilmesi planlanıyor. Ayrıca Rio de Janeiro'nun en büyük müzik festivallerinden biri olan "Rock in Rio"nun sosyal projesi olan "Amazonia Live" ekibinin de bu çabaya katkı sağladığı aktarıldı.  Bin 200 hektarlık alanı kaplayacak olan 3 milyon ağacın, doğrudan Rock in Rio ve Ci-Brasil festivalleri vasıtasıyla halktan toplanan bağışların ve söz konusu festivallerin sponsorları tarafından verilen desteğin sonucu olacağı belirtildi.

Proje boyunca, yağmur ormanlarına özgü seçilmiş türlerin tohumlanması, mevcut ikincil ormanların zenginleştirilmesi, doğal yeniden canlanmanın beslenmesi ve geliştirilmesi, gerekli görülmesi halinde doğal türlerin doğrudan dikimi gibi pek çok farklı yöntem kullanılacak. Öte yandan, proje kapsamında önceliğin, Amazonas eyaletinin güney bölgelerindeki Rondonia, Acre ve Para'ya verileceği duyuruldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.