SON DAKİKA
Hava Durumu

DEAŞ’tan “Rus ajanı öldürdük” iddiası

Terör örgütü DEAŞ, Suriye'de yakaladığı bir Rus istihbarat yetkilisini infaz ettiğini ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2017 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2017 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
DEAŞ’tan “Rus ajanı öldürdük” iddiası

Suriye'de bir Rus istihbarat yetkilisinin DEAŞ tarafından kafası kesilerek öldürüldüğü iddia edilen görüntüler yayınlandı.
 
Olay ile ilgili bilgiyi paylaşan SITE Intel Group sitesinin bildirdiğine göre, infaz edilen esir Rus albay Yevgeniy Petrenko. 
 
DEAŞ terör örgütü, sözde konusu “Rus ajanın” terör örgütü ile ilgili bilgileri toplayı Kremlin’e ilettiğini iddia etti. Bundan önce bahse konu Rusya istihbaratı temsilcisinin Kafkasya, Türkiye ve Suriye’deki başka terör örgütlerine katıldığı belirtildi. DEAŞ’e katıldıktan sonra Rus ajanını, geçtiğimiz günlerde öldürülen Ebu Ömer eş-Şişani’ne ulaşma yolunu bulması gerektiği ifade edildi. Teröristler, ajanı misyonu yerine getirdikleri sırada yakaladıkları ve propaganda amacıyla kafasını kestiklerini savundu. 
 
Görüntülerin yayınlanmasının, Rusya'nın 1945'te Nazi Almanyası'na karşı zaferini kutladığı 9 Mayıs'a denk getirilmesinin bir mesaj anlamı taşıdığı belirtildi. Rus istihbarat yetkilisini infaz eden teröristin Rusça konuştuğu görülüyor.
 
Öte yandan Rus uzmanlar, öldürülen kişinin kimliğinin doğrulandığından dolayı bahse konu videonun gerçek olduğunu söylemek henüz erken olduğunu ileri sürdü. Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı ve Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) de olay ile ilgili hiçbir açıklamada bulunmadı.
 
'Terör örgütü DEAŞ başarılı olmayan 40 militanını idam etti'
 
Irak'ta, terör örgütü DEAŞ'ın, Irak güvenlik güçleriyle çatışmalardan kaçtıkları gerekçesiyle 40 militanını infaz ettiği bildirildi.
 
Kerkük kentine bağlı Havice ilçe Kaymakamı Sebhan el-Cubburi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Havice ilçesindeki terör örgütü DEAŞ, özellikle Salahaddin ve Kerkük çatışmalarında başarılı olmayan ve firar eden tutuklu 40 militanını idam etti." dedi.
 
Söz konusu militanların Iraklı ve yabancı uyruklu Araplardan oluştuğunu belirten Cubburi, Irak güçlerince yürütülen Musul operasyonlarının başarılı olmasından dolayı kontrol alanı daralmaya başlayan DEAŞ'ın hapishanelerini boşaltmaya başladığını belirtti.
 
Cubburi, "Irak'ta her geçen gün toprak kaybeden terör örgütü DEAŞ, başarılı olan Musul operasyonlarından sonra elinde tuttuğu Havice ilçesindeki hapishaneleri tutukluların isyan çıkarmalarını ya da firar etmelerini önlemek için idamlara başvurarak boşaltmaya başladı” şeklinde konuştu.
 
Terör örgütü DEAŞ, Irak'ın Kerkük kentine bağlı Havice ilçesini yaklaşık 3 yıldır elinde tutuyor.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.