SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünya Kırım Tatar Kongresi'nden 'Matem Mitingi' açıklaması

Dünya Kırım Tatar Kongresi Ankara Valiiliğince kapalı alana alınması istenince iptal edilen ve yeniden izin alınan 'Kırım Tatar Sürgünü Matem Mitingi'ne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2017 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2017 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dünya Kırım Tatar Kongresi'nden 'Matem Mitingi' açıklaması

Dünya Kırım Tatar Kongresi Genel Sekreteri Av.Namık Kemal Bayar imzasıyla yayınlanan yazılı açıklamada, "3 Mayıs 2017 Cumartesi günü saat 13:30'da bizlerin acılarını paylaşan herkesi vakar ve sabırla Sürgün şehidlerimizi birlikte anmaya tekrar davet ediyoruz" denildi.



155777



İşte Dünya Kırım Tatar Kongresi'nin açıklamasının tamamı :



"Dünya Kırım Tatar Kongresi'nden Bugün (12.05.2017) saat 11:10 itibarı daha evvel iptal edilmek durumunda kalınan "Kırım Tatar Sürgünü 73. Yıldönümü Matem Mitingi"ne Ankara Valliliği tarafından yeniden resmî olarak izin verilmiştir. Mitingin iptalini duyurmak zorunda da kalınan bu yorucu ve sıkıntılı süreç içerisinde Kırım Tatarlarına desteklerini her zaman gördüğümüz Ankara Valiliği, Ankara Valiliği Emniyet Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve diğer yetkililer ile kuruluşlara verilen bu yeni izin için teşekkür ederiz. Kırım Tatarları, aziz Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyetinin desteklerini asla unutmayacaktır. Yarın, 13 Mayıs 2017 Cumartesi günü saat 13:30'da bizlerin acılarını paylaşan herkesi vakar ve sabırla Sürgün şehidlerimizi birlikte anmaya tekrar davet ediyoruz"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.