SON DAKİKA
Hava Durumu

Düşen uçağın kara kutusunu Fransız savaş gemisi arayacak

Fransa 20 Mayıs gecesi Akdeniz'e düşen EgyptAir'e ait Airbus 320 tipi uçağın kara kutusunun bulunması için bölgeye üst düzey teknoloji ile donatılmış bir savaş gemisi gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2016 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Düşen uçağın kara kutusunu Fransız savaş gemisi arayacak

Paris-Kahire seferini yaparken 20 Mayıs gecesi Akdeniz'e düşen EpyptAir'e ait Airbus320 tipi yolcu uçağının kara kutusunun bulunması ve çıkartılması için Fransa bölgeye bir savaş gemisi gönderdi.

Fransız donanması Sözcüsü Didier Piaton, Toulon'daki askeri deniz üssünden hareket eden "Jacoubet" isimli geminin üç gün içinde bölgeye intikal ederek gelişmiş sonar sistemleriyle su altında araştırmalar yapacağını ifade etti. Ayrıca gemide uzaktan kumandalı robotların bulunduğunu, bunların 2 bin metre kadar derinliğe inebilip obje taraması yapabildiklerini belirtti.

20 Mayıs gecesi Fransa'nın başkenti Paris’ten Mısır’ın başkenti Kahire’ye giderken saat 03.00 sularında radardan kaybolan EgyptAir’e ait Airbus A320 tipi yolcu uçağının enkazı, 30 saat süren aramanın ardından bulunmuştu. Mısır ordusu, 66 yolcu ve mürettebat bulunan uçağın parçaları ile yolcuların bavulları, Mısır’ın liman kenti İskerderiye’nin 290 kilometre kuzeybatısında bulunduğunu duyurmuştu. Uçakta 12 milletten 56 yolcu ve 10 mürettebat bulunuyordu.

Birçok senaryoya rağmen ağırlıklı olarak EgyptAir uçağının önceki uçuşlarda (Paris seferinden önce Belçika-Brüksel, Eritre-Asmara ve Tunus seferlerini gerçekleştirirken) yerleştirilmiş bir bomba ile düşürülmesi ihtimali üzerinde duruluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.