SON DAKİKA
Hava Durumu

Düşük maaşlar Kırım'da uzman hekim açığına neden oldu

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2015 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2016 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Düşük maaşlar Kırım'da uzman hekim açığına neden oldu

Kırım Ombudsmanı Lyudmila Lubina, düşük maaşlar nedeniyel Kırım'daki hastanelerde uzman hekim açığı olduğunu kaydetti.

Lubina, Ukrayna vatandaşı olan doktorların Kırım’da iş aradığını, ancak yarımadada doktorlara verilen maaş çok düşük olduğundan dolayı hastanelerde çalışmayı kabul etmediklerini belirtti.

5 Ağustos tarihinde Akmescit'te düzenlenen basın toplantısında konuşan Lubina, Ukrayna vatandaşlarının Kırım’daki hastanelerde iş aradığını yarımadada çalışabilmesi için oturum izni veya çalışma izni alması gerektiğini kaydetti.

“Onlar çalışma izni için para ödemeye hazır. Ancak doktorların maaşı o kadar düşük ki, onlar konut kiralayacak durumda değil” diyen Lubina üst düzey hekimlerin maaşlarının bile kalacak yerin kirası için yetersiz olduğunu bildirdi.

Lubina, Kırım’daki hastanelere başvuru yapan Ukraynalı doktorların, hastane yönetiminden yurt veya başka kalacak yer istediğini söyledi.

Daha önce Kırım’ın devlet hastanelerinde 700 kişilik açık iş pozisyonunun olduğu, ancak maaşların 8,8 bin ruble (146 dolar) ile 17,2 bin ruble (286 dolar) arası olması nedeniyle sağlık personelin bu şartlarda çalışmayı kabul etmediği belirtilmişti.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.