SON DAKİKA
Hava Durumu

FSB, Donetsk'te yönetim merkezi açtı

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2014 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2014 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
FSB, Donetsk'te yönetim merkezi açtı

Rusya yanlısı teröristlerin kontrolü altındaki Ukrayna'nın doğu bölgelerinde Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) yönetim merkezinin açıldığı bildirildi.

Enformasyon Direniş Grubu Koordinatörü Dmitriy Tımçuk, açılan merkezin farklı alanlarda çalışan uzmanlardan oluştuğunu açıkladı.

Söz konusu yönetim merkezinde Ukrayna partizanlık hareketi ile mücadele, karşı casusluk, sabotaj ve enformasyon-psikolojik operasyon uzmanlarının çalıştığını belirten Tımçuk, Rusya yönetimi tarafından FSB'ye, en yakın zamanda Donbas'ta 'Novorossiya (Yeni Rusya) Gizli Servisini' kurma görevi verildiğini bildirdi.
 
Tımçuk ayrıca, Rusya'nın Ukrayna'ya gönderdiği 'insani yardım' konvoylarında teröristler için çok sayıda silah olması nedeniyle teröristlerin son zamanlarda daha aktif saldırı düzenlemeye başladığını kaydetti.

Ukrayna Güvenlik Konseyi sözcüsü Andrey Lısenko, Rusya'nın, Donbas'a gönderdiği 'insani yardım' konvoyu araçlarında teröristler için silah, mühimmat ve askeri araç sevkiyatının yaptığını açıkladı.

Ayrıca ilgili TIR'larla Ukrayna'dan Rusya'ya Rus ordusu askerleri ve kiralık asker cesetlerinin götürdüğünü bildiren Lısenko, "Bu konvoylar teröristleri beslemek için gıda malzemeleri de getiriyor. Fakat yerli halka gıda dağıtılmıyor" dedi.

Ukrayna ordusunun hala ateşkes şartlarına uyduğunu söyleyen Lısenko, Ukrayna askerlerinin sadece saldırıya uğradığı zaman kendini korumak amacıyla ateş açtığını belirtti.

 
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.