SON DAKİKA
Hava Durumu

FSB, Kırımlı gazetecilerin evlerinde arama yapıyor

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2015 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2015 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
FSB, Kırımlı gazetecilerin evlerinde arama yapıyor

Kırım’da faaliyet gösteren Gazetecilik Araştırmaları Merkezi haber sitesinin editörü ve muhabirinin evinde arama yapıyor.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) görevlileri Gazetecilik Araştırmaları Merkezi editörü Natalya Kokorina’nın ikamet adresinde arama yaptığı bildirildi. Arama nedenleri bilinmezken, Natalya Kokorina'yla da irtibat kurulamıyor. Apartman girişinde duran FSB görevlilerinin kimsenin binaya girmesine izin vermediği belirtiliyor.

Natalya Kokorina, sabah saat 8.00 sularında çalışma arkadaşlarına, anne babasının evine (kendisi ayrı yaşıyor) çağrıldığını bildirdi. Kokorina, “Sabah saatlerinde, kendisini Akmescit’in Kievskiy bölgesi polis görevlisi olarak tanıtan adam beni aradı ve kayıtlı olduğum ve anne babamın ikamet ettiği dairenin kapısının açık olduğunu bildirdi. Anne babamın telefonları kapalı” diye anlattı.

Kokorina’nın daireye girmesinden sonra kendisiyle de irtibatın koptuğunu anlatan akrabaları, dairede FSB görevlilerinin arama yaptığını bildirdi. Apartman girişinde bulunan sivil kıyafetli insanlar, olay yerine gelen gazetecilerin apartmana girmesine izin vermedi.

Bunun yanı sıra, Gazetecilik Araştırmaları Merkezi’nin eski editörü ve muhabiri Anna Andriyevskaya, kişisel Facebook sayfasında FSB görevlilerinin evinde arama yaptığı bildirdi.

Anna Andriyevskaya’nın babası, FSB görevlilerinin Akmescit Mahkemesi’nin kararını sunduğunu belirtti.

Andriyevskaya, “Gazetecilik Araştırmaları Merkezi sitesinde “Kırım” taburu gönüllüleri ile ilgili makale için bana karşı dava açıldı. Galiba Kırım’da iktidarı devirme çağrılarında bulunmakla suçlanıyorum ama evrakı henüz görmedim” dedi.

Kırım’ın dışında ikamet eden Andriyevskaya, arama sırasında babasına ait bilgisayara el konulduğunu kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.