SON DAKİKA
Hava Durumu

Gözaltına alınan Kırım Tatarı, Krasnodar'a gönderildi

Sudak bölgesi Hapsihor köyünde eve baskın düzenlendikten sonra gözaltına alınan Kırım Tatarı Server Toroz Rusya'nın Krasnodar bölgesine gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2017 20:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2017 22:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Gözaltına alınan Kırım Tatarı, Krasnodar'a gönderildi

Rus işgali altındaki Kırım’ın Sudak bölgesi Hapsihor köyündebugün 8 Mayıs’ta Kırım Tatarı Yusuf Toroz’un evine baskın düzenledikten sonra işgalci kolluk kuvvetleri tarafından göz altına alınan Yusuf Toroz’un oğlunu Server Toroz’u Rusya’nın Krasnodar bölgesine sevk edildiği bildirildi.



Açıklama yapan Kırım Tatar aktivist Lenora Dyulber, “Server hakkında Krasnodar bölgesinde bir dava açıldı. Nasıl bir dava anlayamadık. Tüm bilgileri avukatlara ilettik. Onlar ne olduğunu öğrenecek ve tutanağı itiraz edecekler. Tek bildiğimiz şey, anne babası bunu öğrendikten sonra hemen polis ofisine gitti. Polis bu olay hakkında hiçbir şey bilmiyordu. Daha sonra onlar Krasnodar bölgesi polisiyle bağlantı kurdu onlar da Server’in orada olduğunu doğruladı” diye bildirdi.



 155615



 



Ayrıca aktivist bugün, 8 Mayıs gözaltına alınan Sudak Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı İlver Ametov’un oğlu Ahmet Ametov’un da bulunduğu yer hakkında hiçbir bilginin olmadığını bildirerek, “Onun da Krasnodar’a götürüldüğünden şüpheleniyoruz. Gönderilmesi gerektiği Akmescit polis ofisinde bulunamadı” diye kaydetti.



 



 



155606



 



Daha önce, Rus işgali altındaki Kırım’da işgalci kolluk kuvvetlerinin 8 Mayıs tarihinde Sudak bölgesi Hapsihor köyünde Kırım Tatarı Yusuf Toroz’un Sudak Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı İlver Ametov’un  evlerinde arama yaptığı bildirildi.



Kırım Tatar aktivist Lenora Dyulber, 8 Mayıs sabah saatlerinde Hapishor (Morskoye) köyü sakinlerine dayandırarak Kırım Tatarlarının toplu ikamet ettiği semtin 3 otobüs silahlı kişilerce kuşatıldığını bildirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.