SON DAKİKA
Hava Durumu

Hodorkovski: "On sene içinde Rus rejiminin değişeceğine inanıyorum"

Rusya'nın hakkında tutuklama kararı ve uluslararası arama emri çıkarttığı Hodorkovski, Rus rejimi hakkında, "10 sene içinde bu rejimin değişeceğine inanıyorum ve bu değişiklikte önemli bir rol oynamayı umuyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2015 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2015 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Hodorkovski: "On sene içinde Rus rejiminin değişeceğine inanıyorum"

Rusya'nın hakkında tutuklama kararı ve uluslararası arama emri çıkarttığı Hodorkovski, İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye Londra’da açıklamalarda bulunarak, "10 sene içinde bu rejimin değişeceğine inanıyorum ve bu değişiklikte önemli bir rol oynamayı umuyorum" dedi.

Rusya’da hemen bir rejim değişikliğinin gerçekleşmesini ümit etmenin "fazla iyimserlik" olacağını ifade eden Hodorkovski, "Kesinlikle İngiltere’ye iltica için başvurmayı düşünüyorum. Putin beni ciddi bir tehdit olarak görüyor" dedi.

"Her gün kolayca öldürülebilirdim"

Rusya’nın hakkında tutuklama kararı ve uluslararası arama emri çıkarttığı iş adamı Mihail Hodorkovski, İngiltere’ye iltica başvurusunda bulunmayı düşündüğünü de açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kendisini ekonomik ve siyasi tehdit olarak gördüğünü kaydeden Hodorkovski, "Rusya’daki rejim muhaliflerinin ölümlerinin tarihçesi etkileyici. Ancak ben hapiste 10 sene geçirdim, her gün kolayca öldürülebilirdim. Londra’da kendimi o yıllarda olduğundan çok daha güvende hissediyorum" diye konuştu.

Bir zamanlar Rusya'nın en zenginleri arasında bulunan Hodorkovski, vergi kaçakçılığı suçundan 10 yıl hapis yatmıştı. Hodorkovski, Putin yönetimine karşı olduğu için tutuklandığını öne sürmüştü. 2013'te serbest bırakılan iş adamı Rusya'yı terk etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.