SON DAKİKA
Hava Durumu

Hollanda, düşürülen Boeing uçağının enkazından vazgeçti

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 08:57
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 08:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Hollanda, düşürülen Boeing uçağının enkazından vazgeçti

Ukrayna’nın doğu bölgesinde Rusya yanlısı teröristler tarafından düşürülen Malezya Havayollarına ait MH17 sefer sayılı uçağın parçalarının, kaza nedenlerinin araştırılması açısından artık önem taşımadığı açıklandı.

Hollanda Güvenlik Konseyi temsilcisi Sarah Fernoj, Boeing uçağının düştüğü yerde ilgili Konseyin çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Sarah Fernoj, “Bizde, toplamamız gereken uçak parçaların listesi vardı ve biz gereken tüm parçaları topladık. Parçalar günümüzde Harkiv’de bulunuyor ve uçağın bir kısmının rekonstrüksiyonu için en yakın zamanda Hollanda’ya gönderilecek. Uzmanlar, bu işlemin olayın incelenmesinde yardımcı olacağını söylüyor” dedi.

Uçağın düştüğü yerde kalan enkaz kalıntılarının artık araştırmacıların ilgilisi çekmediğini anlatan Fernoj, “Bu demek ki, onlar Hollanda’ya gönderilmeyip Ukrayna’da kalacak. İleride o parçaların ne olacağını bilmiyoruz. Parçalar, olayı inceleme sürecinde kanıt değerini taşımıyor” diye konuştu.

Daha önce Hollanda Güvenlik Konseyi, kalan enkazı yerel görevlilerin temizleyeceğini belirtti.

17 Temmuz tarihinde Amsterdam - Kuala Lumpur seferini yapmakta olan Malezya Havayollarına ait MH 17 sefer sayılı Boeing B777-200ER tipi yolcu uçağı Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde Rusya sınırına yaklaşık 40 kilometre mesafede düşürüldü. Uçakta olan 15'i mürettebat, 298 kişi hayatını kaybetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.