SON DAKİKA
Hava Durumu

İkinci Mistral suya indirildi

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 08:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 07:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İkinci Mistral suya indirildi

Fransa’nın Rusya için ürettiği Mistral tipi savaş gemilerinin ikincisi denize indirildi. Saint-Nazaire limanında düzenlenen denize indirme prosedürü, törensiz ve çok kişi toplanmadan yapıldı.

Sivastopol adlı ikinci Mistral, daha önce kuru havuzda bulunuyordu.

Ancak Fransa yönetimi, henüz Mistral gemilerinin kaderi ile ilgili karar veremedi. Rusya için üretilen ve Vladivostok adı taşıyan birinci Mistral tipi savaş gemisi de Fransa’da bekliyor.

Daha önce Fransa hükümetinin, Rusya’ya Mistral tipi savaş gemisi satışını askıya almaya karar verdiği bildirilmişti. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, “Moskova’nın Ukrayna’daki son eylemlerinden dolayı Fransa hükümeti, iki Mistral tipi savaş gemilerinden birincisini Rusya’ya veremiyor” dedi.

Fransa’nın Rusya’daki büyükelçisi Jean-Maurice Ripert, Ukrayna’daki krizin barışçıl yolla çözülmemesi nedeniyle Mistral tipi savaş gemilerinin Rusya’ya teslimatının şimdilik imkânsız olduğunu belirtti. Jean-Maurice Ripert, “Mistrallerin sevkiyatını olanaklı kılmak için Ukrayna’daki kriz şartlarında yeterince barış belirtileri yok” dedi.

Buna rağmen Rusya’nın siparişi üzerine Fransa’nın ürettiği Mistral tipi savaş gemisi Vladivostok, Rus askerlerinin eğitimi için dördüncü kez denize çıktı. Deniz Seyyar Servis Tanıtım numarası 227022600 olan Vladivostok gemisinin Fransa’nın Belle-ile adasının yanındaki Biskay Körfezinde manevra yaptığı bildirildi.

17 Kasım tarihinde Rus askerlerine, Fransa’nın Saint-Nazaire limanında bulunan Vladivostok gemisine girişin yasaklandığı bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.