SON DAKİKA
Hava Durumu

İngiltere'de büyük patlama

Olayın terör saldırısı çerçevesinde ele alındığı duyuruldu

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 09:01
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İngiltere'de büyük patlama

İngiltere'nin kuzey şehri Manchester'daki konser alanı Arena'da patlama meydana geldi. İngiliz polisi,  yerel saatle 22.30'da (TSİ 00.30) yaşanan olayda 19 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 50 kişinin yaralandığını bildirerek, olayın terör saldırısı çerçevesinde ele alındığını duyurdu.

Özellikle gençler ve çocuklar arasında popüler olan Amerikalı şarkıcı Ariana Grande'nin konseri sırasında alanda bulunan görgü tanıkları patlamanın konser bittikten sonra yaşandığını söyledi.

Konser alanı yaklaşık 18 bin kişilik kapasiteye sahip ancak olay anı Arena'da kaç kişinin bulunduğu henüz bilinmiyor. Konser alanındakilerin çoğunun 18 yaş altı gençler ve çocuklar olduğu bildiriliyor.

Manchester Emniyet Müdürü Ian Hopkins, Manchester Emniyet Müdürlüğü önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada olayla ilgili bilgi verdi.

Konserin sona erdiği dakikalarda yaşanan patlamadan kaynaklandığı öne sürülen olayda 19 kişinin hayatını kaybettiğini teyit eden Hopkins, yaklaşık 50 yaralının kentteki 6 hastanede tedavi altına alındığını söyledi.

Olayın eldeki bilgilere göre şu an için terör saldırısı olarak soruşturulduğuna dikkati çeken Hopkins, ulusal terörle mücadele polisi ve ilgili istihbarat servislerinin iş birliğiyle soruşturmanın sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.

Olaydan sonra İngiltere'de tüm siyasi partiler, 8 Haziran'da düzenlenecek seçim öncesi kampanyalarını askıya aldı.

İngiltere Başbakanı Theresa May de olay için 'dehşet verici bir terör saldırısı' ifadesini kullandı.

Yazılı açıklamasında, olayın 'dehşet verici bir terör saldırısı olarak değerlendirildiğini' söyleyen ve "Düşüncelerimiz olayın kurbanları ve aileleriyle" mesajı veren İngiltere Başbakanı Theresa May, “Polisin korkunç bir terör saldırısı olarak gördüğü olayın tüm ayrıntılarının saptanması için çalışıyoruz." bilgisini paylaştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.