SON DAKİKA
Hava Durumu

Interpol, Filistin'in üyeliğini onayladı

Interpol (Uluslararası Polis Teşkilatı), bugün, 27 Eylül'de, Filistin'in teşkilata üyelik başvurusunu yapılan oylama sonucu kabul etti

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2017 21:49
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2017 21:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Interpol, Filistin'in üyeliğini onayladı

Interpol (Uluslararası Polis Teşkilatı), bugün, 27 Eylül'de, Filistin'in teşkilata üyelik başvurusunu yapılan oylama sonucu kabul etti. Pekin'de gerçekleştirilen genel kurulda İsrail, Filistin'in üyeliğine itiraz etti. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Filistinlilerin küresel polis teşkilatına katılmasının, İsrail ile imzalanan anlaşmalara aykırı olduğunu iddia ederek, oylamayı erteletmek için yoğun çaba gösteriyordu.

Ayrıca İsrail, Filistin'in bir devlet olmadığını bu yüzden teşkilata katılımının uygun olmayacağı yönünde yoğun itirazlarda bulundu. ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu temsilcisi Jason Greenblatt'ın bölgeyi ziyareti sırasında Netanyahu ile gerçekleştirdiği görüşmede, Filistin'in Interpol üyeliğinin iki taraf arasındaki en önemli konulardan biri olduğu kaydedilmişti. İsrail medyasında, Filistin'in Interpol üyeliği konusunda çok sayıda itiraz yükselirken, bir suçlunun uluslararası düzeyde aranması, yakalanması ve akabinde iade edilmesi amacıyla Interpol'e üye ülkelerin talebi üzerine, Interpol Genel Sekreterliği tarafından çıkartılan "kırmızı bülten" normundan Filistin'in de artık yararlanabilecek olması Tel Aviv'de büyük kaygı yarattı.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyal el-Maliki konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Interpol üyesi ülkelerin çoğunluğunun ilkeli duruşu sayesinde bu başarı mümkün hale geldi." ifadelerini kullandı. Interpol'ün yıllık genel kurulunda, Filistin ve Solomon Adaları'nın üyelik için gerekli olan oyların üçte ikisini almasıyla, teşkilatın toplam üye sayısı 192'ye ulaştı. Geçtiğimiz yıl Endonezya'da gerçekleştirilen Interpol konferansında üyelik için başvuruda bulunan Filistin'in bu çabası, İsrail'in yoğun kampanyası nedeniyle boşa çıkmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.