SON DAKİKA
Hava Durumu

Irak güçleri adım adım Musul'a yaklaşıyor

Irak Silahlı Kuvvetleri'nin Bertılla kasabasının tamamı ile Karakuş ilçelerinin bazı bölgelerini ele geçirdiği duyuruldu. Peşmerge'nin de Başika'ya operasyon hazırlığında olduğu bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2016 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2016 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Irak güçleri adım adım Musul'a yaklaşıyor

Irak Silahlı Kuvvetleri'nin Bertılla kasabasının tamamı ile Karakuş ilçelerinin bazı bölgelerini ele geçirdiği duyuruldu. Peşmerge'nin de Başika'ya operasyon hazırlığında olduğu bildirildi. Musul Operasyonu 7. gününde de tüm hızıyla devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Irak ordusuna bağlı 9'uncu Zırhlı Birliği çoğunlukla Hristiyanların yaşadığı Musul'un güneydoğusunda yer alan (Musul şehir merkezine 30 kilometre uzaklıkta) Hemdaniye ilçe merkezi Karakuş'u tamamen kontrol altına aldı. Yine ordu unsurlarından "Altın Gücü" adlı anti terör timleri, Hristiyan gönüllü birliklerle birlikte kentin kuzeydoğusunda Hristiyan ve Ezidilerin yaşadığı Bertılla kasabasında da kontrolü sağladı.

DAEŞ'ten kurtarılan Hemdaniye ilçesi ve Bertılla kasabasına çok sayıda zırhlı aracın sevk edilmeye devam ettiği bildirilirken, Irak güçlerinin sonradan Karakuş ilçesinde başka bölgeleri de ele geçirdiği, kuzeyde 112 militanın öldürüldüğü çatışmaların ardından ilerleme kaydedildiği duyuruldu.

Bugün 23 Ekim'de de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı peşmerge güçlerinin Musul'un kuzeydoğusundaki Başika kasabasını geri almak için harekete geçtiği belirtildi. Kasabadan birkaç kilometre mesafedeki İmam Rıza köyünde Peşmerge güçleri ve DAEŞ militanları arasında ağır çatışmalar yaşandığı, Peşmerge ve ABD'li askerlerin çatışmaların ön cephelerinde yer aldığı bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.