SON DAKİKA
Hava Durumu

İran, Avrupa ülkeleri ve Çin'den destek istedi

İran, 66 yolcunun hayatını kaybettiği uçak kazasının enkazının bulunması için Avrupa ülkeleri ve Çin'den uydu görüntüleriyle yardım istedi

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2018 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2018 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İran, Avrupa ülkeleri ve Çin'den destek istedi

İran, dün 18 Şubat’ta düşen ve 66 kişinin hayatını kaybettiği yolcu uçak kazasında enkazının bulunması için Avrupa ülkeleri ve Çin'den uydu görüntüleriyle destek istedi.



İran resmi ajansı IRNA'nın bugünkü haberine göre, ekipler henüz uçağın enkazına ulaşamadı.



 



Dağan çarpan uçağın enkazı bölgeye dağıldı



İsfahan kentinin güneyindeki Dina dağına çarpan uçağın enkazının, 3 bin 800 metre yükseklikteki dağlık bölgeye dağılmış olduğu ve olumsuz hava şartları nedeniyle bu noktaya ulaşmada zorluk yaşandığı bildirildi.



Diğer yandan İran Öğrenci Haber Ajansı ISNA'ya konuşan İran Uzay Ajansı Başkan Yardımcısı Müçteba Seradeki, enkazın yerinin tam olarak tespit edilmesi için Avrupa ülkeleri ve Çin'den uydu görüntüleriyle destek vermelerinin talep edildiğini kaydetti.



 166382



Helikopterler elverişsiz hava şartları nedeniyle arama kurtarma çalışmalarına katılamazken, karadan oluşturulan ekiplerin tahmin edilen bölgeye sevk edilmesi planlanıyor.



Arama çalışmalarına İran ordusu da insansız hava araçlarıyla destek veriyor.



 



Uçak daha önce teknik sorunlar nedeniyle kullanım dışı bırakılmış!



Aseman Hava Yolları şirketine ait ATR-72 tipi yolcu uçağı 25 yıl önce yapılmıştı ve teknik sorunlar nedeniyle 7 yıl Tahran Mehrabad hava limanında kullanım dışı bırakılmıştı. Ancak 7 yılın ardından, 2017 yılının Kasım ayında uçak yeniden piste çıkmış ve kaza gününe kadar 2 kere arızalanmıştı. İran'da dün sabah saatlerinde Tahran-Yasuc seferini yapan uçak İsfahan eyaletine bağlı Semirom ilçesinde düştü. Kazanın ardından, uçakta bulunan 66 kişiden kurtulan olmadığı açıklandı.



 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.