SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Kırım’da terörle mücadele tatbikatı başlattı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Kurman (Krasnogvardeyskoye) kasabasında işgalciler terörle mücadele tatbikatı başlattı. Tatbikat sırasında işgalcilerin sivil sakinlerin haklarını çiğnediği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2016 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2016 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Kırım’da terörle mücadele tatbikatı başlattı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Kurman (Krasnogvardeyskoye) kasabasında işgalciler, bugün 20 Ekim tarihinde terörle mücadele tatbikatı başlatıldığını bildirildi. Kırım Tatar Milli Kurultayı Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Zair Smedlâyev, tatbikat sırasında işgalcilerin sivil sakinlerin haklarını çiğnediğini de belirtti.
 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kırım Tatar Milli Kurultayı Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Zair Smedlâyev, Kurman kasabası sakinlerinin evlerine ve iş yerlerine gitmelerine izin verilmediğini bildirdi.
 
Zair Smedlâyev, “Şimdi endişe içinde olan Kurman sakinleri aradı. Orada terörle mücadele tatbikatı yapılıyormuş! İnsanların evlerine, iş yerlerine gitmeleri engelleniyor. Bunların hepsi bir adamın adına, bir adamın yararına yapılıyor ve halk bu adamın ismini artık biliyor!” şekilde açıklamada bulundu.
 
Daha önce, Nisan ayında Rus gizli servisleri, Kırım’ın Kerç şehrinde terörle mücadele tatbikatı düzenlemişti. Tatbikatın yapıldığı sırada yaşlı ve çocuklar dahil olmak üzere farklı yaş grubundan yerli sakinler zemine yatırılmış
, kimi kişiler kelepçelenmişti. Gazetecilerin söz konusu operasyonları kaydetmeleri yasaklanmıştı.

 
Kerç’teki yerli gazetecilere kolunu kırdığını ve sadece birkaç gün önce alçıdan çıkarıldığını anlatan 65 yaşındaki bir Kerç sakini, yeşil renkli üniforma giyen silahlı kişilere bunları anlatmasına rağmen görevlilerin kendisini yine de yere yatırmasından şikayetçi olmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.