SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Kırım’daki sağlık sorunlarını itiraf ediyor

İşgalcilerin sağlık alanına yaptığı düşük finansman, gençlerde söz konusu alanda çalışma isteği uyandırmıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2018 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2018 20:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Kırım’daki sağlık sorunlarını itiraf ediyor

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki işgalciler, yarımadada tıp bilimi ile ilgilenmek isteyenlerin sayısının azalmaya devam ettiğini itiraf etti.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Kremlin’in kontrolündeki sözde Kırım Sağlık Bakanlığı’nın sanatoryum tedavisi uzmanı Vladimir Mizin, Rus işgali altındaki Kırım’da tıp alanında çalışmak isteyenlerin sayısının azalmaya devam ettiğini söyledi.
 
Vladimir Mizin, “Bu gerçekten böyle. Kırım, Ukrayna’nın kontrolündeyken Rusya Federasyonu’nda yurt dışında sanatoryum tedavisi için bütçe kaynaklarını kullanma hakkı yoktu. Bu durum Kırım’daki tatil tesislerinin sosyal sigorta fonları, zorunlu sağlık sigortası, gönüllü sağlık sigortası fonları, emeklilik ve bütçe fonları başta olmak üzere diğer fonlar tarafından kullanılmasını engelliyordu. Şimdi böyle bir engel yok. Ancak maalesef, günümüzde tıp bilimi alanında çalışmak isteyenlerin sayısı son yıllarda çok azaldığı için (bundan gerektiği gibi yararlanılamıyor). Tıp bir gence hızlı ve başarılı bir kariyer, aynı zamanda mali büyüme sağlayan bir alan değil. Bilim alanımızın özelliği böyle” diye konuştu.
 
Daha önce Kırım Sağlık Bakanı, işgalden sonra Kırım’da çok sayıda sağlık görevlilerin isitfa etmeye başladığını açıklamıştı. Doktorların eksikliği nedeniyle Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Sarabuz (Gvardeyskoye) kasabasındaki hastanede çocukların tedavi olduğu bölümün kapatıldığı bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.