SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul'da polis merkezine saldırı

İstanbul'da polis merkezine düzenlenen terörist saldırıda 1'i komiser yardımcısı 3 polis ile 7 vatandaş yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İstanbul'da polis merkezine saldırı

Sultanbeyli'de Petrol Yolu Caddesi'ndeki 3 katlı Fatih Polis Merkezine bombalı saldırı düzenlendi. Saldırının ardından yangın çıkan binada kısmi çökme meydana geldi. Binanın yakınındaki bazı ev, işyeri ve araçlarda da hasar oluştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, terörist saldırıya ilişkin şunlar kaydedildi:

"Saat 01.00 sıralarında Sultanbeyli ilçesi Fatih Polis Merkezi Amirliğine bomba yüklü bir araçla geldiği ilk belirlemelere göre tespit edilen terörist ya da teröristlerce yapılan saldırı neticesinde polis merkez amirliğinde görevli 1 komiser yardımcısı, 2 polis memuru ve 7 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve hastanede tedavilerine başlanılmıştır. Olay ile ilgili ayrıntılı inceleme ve çalışmalar devam etmektedir."

Yangın itfaiye tarafından söndürüldü

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Sultanbeyli Devlet Hastanesine kaldırılırken, itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın da söndürüldü.

Aralarında özel harekât polislerinin de bulunduğu çok sayıda polis ekibi karakol çevresinde güvenlik önlemlerini arttırırken, terörist saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Saldırıyı gerçekleştiren terörist öldü

Fatih Polis Merkezine bomba yüklü araçla saldırıyı gerçekleştiren teröristin de öldüğü Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezine düzenlenen bombalı saldırının ardından, HDP İlçe Başkanlığı önünde toplanan gruptakilerin taş atması sonucu parti binasında hasar oluştu.

Durumun bildirilmesi üzerine, olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Çevrede güvenlik önlemi alan polis, gruptakilere dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.

Gruptakiler polisin uyarılarının ardından dağılırken, bölgedeki güvenlik önlemleri devam ediyor. Öte yandan, saldırıda hafif yaralanan 3 polis, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Asya Atila

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.