SON DAKİKA
Hava Durumu

Kaan Güvenir çocuğunu helikopterle kaçırmış olabilir mi?

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2013 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2013 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kaan Güvenir çocuğunu helikopterle kaçırmış olabilir mi?

11 Eylül’de Kırım’da babası tarafından kaçırılan Eralp Güvenir’in babaannesi ile dedesi, Eralp’in babasıyla birlikte Antalya’da bulunduğunu iddia ediyorlar.

Çocuğun annesi Nelli Güvenir – Moiseyeva’nın QHA muhabiri ile yaptığı telefon görüşmesinde, “Onların Antalya’da tatil yaptıklarını, her şeyin yolunda olduğunu ve bizi misafirliğe davet ettiklerini söylüyorlar” dedi. Nelli Güvenir – Moiseyeva’nın babasının çocuğu Ukrayna sınırları dışına nasıl çıkarabildiğine dair soruya, kayınvalidesinin baba Kaan Güvenir’in torunlarıyla birlikte önce sandalla denize açıldığını daha sonra ise helikopterle Türkiye’ye götürüldüklerini iddia ettiğini söyledi.

Eralp’in annesi, “Çocuğumun Antalya’da olduğuna dair hiçbir kanıt sunmuyorlar. Fotoğraf vermediler, oğlumla telefonla konuşturmadılar. Ancak dün yaptığımız telefon görüşmesi sırasında kaynanam bana ‘Şimdi biz Antalya’dayız, çocuğu Ukrayna’dan önce sandalla, daha sonra helikopterle getirdiler” dedi. Ben ise, çocuğun kendileriyle birlikte olduğunu kanıtlamaları halinde geleceğimizi söyledim. Ama ben hala çocuğumun Ukrayna’da olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Anne Nelli, oğlunun babası tarafından illegal yollarla Ukrayna dışına çıkarılmış olması halinde onları aramak için SBU ve İnterpol’ün devreye gireceğini belirtiyor.
Kaan Güvenir, 11 Eylül tarihinde 3 yaşındaki Eralp’i akvaryuma götüreceğini söyleyerek annesi Nelli Güvenir Moisyeyeva’dan alarak kaçırdı. Çocuğun nerede olduğu kesin olarak bilinmiyor.

25 yaşındaki Nelli Güvenir Moisyeyeva, 28 yaşındaki Kaan Güvenir’in kendisini dövdüğü gerekçesiyle boşanma davası açtı. Nelli ve çocuğu 2 yıl kimliksiz yaşadı ve sadece 2013 yılının Nisan ayında kimlik belgelerini yeniden alabildi. Eşi, Nelli’nin her şeyi anlatırsa onu cezalandıracağını söylemiş ve hatta Türkiye’de kimlik belgesine sahip olmadığı için onu çocuksuz olarak İstanbul’dan sınır dışı etmekle tehdit etmişti. 17.05.2010 doğum tarihli Eralp Güvenir, Türkiye’de doğdu, ancak Ukrayna vatandaşı.

Nelli Moisyeyeva, çocuğunu bulmak için kamuoyundan yardım istiyor.

Kaan Güvenir, olay günü sarı renkli Citroen C1 araba kullanıyordu. Araba numarası maalesef belli değil ancak Kaan’ın 4 ya da 5 Eylül tarihinde Canköy-Akmescit karayolunda Kaşık Değirmen (Novoandreyevka) köyü yakınında kaza yaptığı biliniyor ve bu nedenle belki trafik polisinde araba numarası bulunabilir. Kaan siyah t-şört ve siyah şort giymişti ve siyah Porsche markalı güneş gözlüğü takmıştı.

Eralp Kaan, gri kot pantolon, mavi beyaz çizgili t-şört, mavi kırmızı, kapüşonlu örme kazak, Nike markalı gri spor ayakkabı giymişti. Çocuk Rusça konuşuyor.

Gayana Yüksel
Çeviri: Elmas Kaplan

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.