SON DAKİKA
Hava Durumu

Kadınlardan teröristlere ültimatom

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kadınlardan teröristlere ültimatom

Ukrayna'nın teröristlerin kontrolü altındaki Donetsk’te yerel kadınlar, gıda kıtlığının yaşanması ve sosyal garantilerin olmaması nedeniyle protesto eylemi düzenleyerek Rusya yanlısı teröristlerin, şehri 2 ay içinde terk etmesini talep etti.

Ukrayna Güvenlik Konseyi sözcüsü Andrey Lısenko, Ukrayna’nın doğu bölgelerinde bulunan Faşivka, Çernuhino ve Krasnıy Luç yerleşim yerlerinde de yerel sakinlerin toplanıp Rus askerlerin ve savaş araçlarının Ukrayna’yı terk etmesini talep ettiğini bildirdi.

25 Kasım Salı günü basın toplantısında konuşan Lısenko, “Geçici işgal edilmiş Donbas’ın bölgelerinde yerel sakinlerin direniş hareketi gittikçe artıyor. Örneğin, dün Donetsk’te "birleşik kadın direniş taburu" tarafından eylem düzenlendi” dedi.

“Yerel kadınlar, gıda kıtlığından, terörist yönetiminden hiçbir sosyal garantisinin olmamasından ve ‘Donetsk Halk Cumhuriyeti’ yönetiminin sahte para dağıtmasından öfkelendi” diyen Lısenko, “Protesto hareketinin kadın aktivistleri, ‘Donetsk Halk Cumhuriyeti’ Başbakanına ültimatom vererek 2 ay içinde şehri terk etmelerini talep etti” diye kaydetti.

Lısenko, yerel sakinlerin Donetsk bölgesinin Amvrosiyevka, Torez ve Yenakiyevo kentlerinde, Lugansk bölgesinin Antratsit, Sverdlovsk, Çervonopartizansk ve Rovenki kentlerinde de Rusya yanlısı teröristlere ve Rus ordusuna karşı protesto eylemlerini düzenlediğini hatırlattı.

Lısenko ayrıca, “Dün ‘İzvarino’ sınır kontrol noktasından Lugansk şehrine doğru hareket eden ve yaklaşık 80 araçtan oluşan 5 kolon tespit edildi. Kolonda bulunan araçların çoğu, asker ve mühimmat dolu araba ve otobüsler” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.