SON DAKİKA
Hava Durumu

Karadeniz sarardı

Kırım’da Karadeniz denizin dibinden kalkan kum ve diğer mineraller nedeniyle deniz yüzeyi sarıya boyandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Karadeniz sarardı

Karadeniz’de, Kırım kıyılarındaki deniz yüzeyi sarıya döndü.  

Fotoğrafçı Yuriy Yuganson bu alışılmadık değişimin resimlerini kendi web sayfası üzerinden yayınladı.

Bu durumun yarımadanın sert hava şartlarında karşılaştığı olağandışı bir durum olmadığı biliniyor. Ancak bu sefer dalgalar nerdeyse ‘asitli’ denecek kadar parlak sarı renge büründü. Segondya yayın kuruluşu bu durumda korkulacak bir şey olmadığını, suyun rengini denizin dibinden kalkan kum ve diğer bazı unsurların değiştirdiğini belirtti.

Bunun haricinde hatırlanacağı üzere daha önce yine Kırım sahilleriyle alakalı bakteri tehlikesinden bahsedilmişti. 

Rusya Federal Tüketici Hakları ve İnsan Sağlığını Koruma Servisi’nin (Rospotrebnadzor) Kırım Şubesi Başkanı Natalya Penkovskaya, Kırım’ın turistik yerlerinden alınan deniz suyu numunelerinin üçte birinin bakteriyolojik normları aştığını açıklamış, standartlara aykırı olan numune sayısının iki kat arttığını bildirmişti.

Kırım’da bulunan su arıtma sistemlerinin SSCB zamanında inşa edildiğini söyleyen Penkovskaya, geçen yıl Rusya hükümetinin ve Kırım Rus yönetiminin sözde Başkanı Sergey Aksyonov’un verdiği talimatlara rağmen yarımadada su kontrolünün hiç yapılmadığını kaydederek araştırma sonuçlarına göre numunelerin yüzde 36’sının normlara uygun olmadığını belirtmiş, bu problemden dolayı 2015 yılının yaz döneminde Kırım’da 18 plajın kapatıldığını hatırlatmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.