SON DAKİKA
Hava Durumu

Kayıp uçağı bulmak için son bir deneme daha yapılacak

Malezya Hava Yolları'na ait MH370 sefer sayılı kayıp uçağı bulmak amacıyla ABD'li özel bir şirket son bir deneme daha gerçekleştirecek.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 21:29
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 21:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kayıp uçağı bulmak için son bir deneme daha yapılacak

Dünyanın en büyük havacılık gizemlerinden biri olarak kayıtlara geçen Malezya Hava Yolları'na ait MH370 sefer sayılı kayıp uçağı bulmak amacıyla ABD'li özel bir şirket son bir deneme daha gerçekleştirecek.

MH370 sefer sayılı Malezya Hava Yolları uçağı, Mart 2014'te Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan, Çin'in başkenti Pekin'e doğru gerçekleştirmekte olduğu sefer sırasında çoğu Çin vatandaşı, 239 yolcusuyla kayıplara karışmıştı. Yapılan araştırmalarda, Hint Okyanusu adaları ve Afrika'nın doğu kıyılarında uçağa ait en az 3 enkaz parçası bulunmuştu. Araştırmacılar, Hint Okyanusu üzerinde olduğu sırada uçağın transporderının kasıtlı olarak kapatıldığına inanıyorlar. 

Avustralya, Çin ve Malezya'nın uçağın enkazını bulma girişimleri en az 160 milyon dolara mâl olurken, 120 bin kilometre karelik devasa alanda yapılan tüm arama çabaları ise sonuçsuz kaldı.

Son olarak Malezya, uçağı enkazını tespit edebilmek amacıyla Ocean Infinity isimli ABD'li şirketle anlaşmaya vardı. 90 gün içinde enkazın bulunabilmesi durumunda şirkete 90 milyon dolarlık ödeme yapılacak. Şirket, sekiz adet otonom sualtı aracının yanı sıra, derin deniz araçlarıyla birlikte belirlenen bölgede tarama faaliyetleri yürütecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.