SON DAKİKA
Hava Durumu

Kefe’de ''Kırım Tatarlarına Ölüm'' yazıları

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2011 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2011 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kefe’de ''Kırım Tatarlarına Ölüm'' yazıları
KEFE/FEODOSYA, 22.03.2011 (QHA) – Kefe’de, kimliği belirlenemeyen şahıslar Sadık Ablayev adlı vatandaşın evine “Kırım Tatarlarına Ölüm” yazıları yazdı, arabasının camlarını kırdı.  

Sadık Ablayev, QHA’ya yaptığı açıklamada, saldırganların evinin duvarına birkaç aydır yazılar yazdığını kaydetti. Sadık Ablayev, “İlk saldırı 20 Aralıkta yapıldı. O zaman duvarımda ‘Kırım Tatarlarına Ölüm’ yazısı yazılmış ve gamalı haç resmi yapılmıştı. İkinci olay 27 Ocakta gerçekleştirildi. Bu kez söz konusu yazılar pencereme yazıldı. Biz güvenlik güçlerini çağırdık. Onlar tutanak düzenlediler, ancak bundan hiçbir sonuç çıkmadı.” dedi.
Ablayev’in verdiği bilgiye göre kimliği belirsiz şahıslar 16 Martta evin bahçesine girerek orada bulunan aracın camlarını kırdılar. Olay yerine gelen polis tutanak düzenledi.

Kefe Emniyet Müdürlüğü, QHA’ya yaptığı açıklamada, Ablayev’e karşı yapılan ilk saldırıyla ilgili açılan dava mağdura maddi zarar verilmediği için kapatıldı. Diğer iki olay ile ilgili soruşturma yapılıyor. Ablayev, QHA’ya verdiği demeçte, ilk olayla ilgili olarak Kefe Emniyet Müdürlüğünden davanın kapatıldığına dair tebliğ geldiğini, ikinci olayla ilgili ise hiçbir tebliğin gelmediğini söyledi. Ablayev, bu saldırıları kimin yapmış olabileceğine dair bir fikrinin olmadığını söyledi. Ablayev, “Şehrimizde bu tür olaylar daha önce tabii ki yaşanmıştı. Ancak bunların belli bir kişiye karşı işlendiği olaya çok nadir rastlanıyor” dedi.

Kim Nikolayev - Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.