SON DAKİKA
Hava Durumu

Kerkük'te Türkmenler'e yönelik saldırılar durmak bilmiyor

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2011 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2011 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kerkük'te Türkmenler'e yönelik saldırılar durmak bilmiyor
KERKÜK, (KHA) Geçtiğimiz Ekim Ayı'nda da Kerkük'te Türkmenler'e yönelik saldırılar devam etti. Ekim Ayı'nda, Irak Türkmen Cephesi'ne bağlı 4 büro bombalı saldırıya uğradı. Düzenlenen 4 saldırılarda da, şans eseri can kaybı olmadı.

Kerkük Haber Ajansının (KHA) verdiği habere göre, Kerkük'teki Türkmenler'e yönelik cinayet, adam kaçırma, tehdit ve saldırılar geçtiğimiz ay da da tüm hızıyla devam etti. Geçtiğimiz Ekim Ayı'nda, Irak Türkmen Cephesi'ne bağlı 4 büro bombalı saldırıya uğradı.

İlk olarak kimliği belirsiz silahlı kişiler geçtiğimiz 10 Ekim'de Kerkük'ün güneyindeki Teknoloji Fakültesi'nin karşısında yer alan, Irak Türkmen Cephesi'ne bağlı Şehit Adil Şerif Merkezi'ne girerek bombaları yerleştirdiler. Bombaların patlatılması sonucu Şehit Adil Şerif Merkezi'nde maddi hasar meydana geldi. Patlamada şans eseri can kaybı olmadı.

Bu saldırıdan 7 gün sonra yani 17 Ekim'de bu kez hedefte Çiniçiler Yardımlaşma Bürosu vardı. Kerkük'ün Korya Semti'nde bulunan Çiniçiler Yardımlaşma Bürosu'nun bombalarla patlatılmasında büyük maddi hasar meydana geldi. Meydana gelen patlama o kadar şiddetliydi ki, büro yakınındaki evlerde de maddi hasar meydana geldi.

24 Ekim'de ise, Kerkük'ün Tisn Semti'nde bulunan Türkmen Muharipler Derneği ve Türkmen Kadınlar Birliği'nin Bürosu bombalı saldırıya uğradı. Yine şans eseri bu terör saldırılarında da ölen ya da yaralanan olmazken, Türkmen Muharipler Derneği ve Türkmen Kadınlar Birliği'nin Bürosu'nda maddi hasar oluştu. Patlamalarda ayrıca, Türkmen İşadamları Derneği ve bazı vatandaşların da evleri zarar gördü.

Tüm bu saldırılar devam ederken, Türkmenler Hükümet'ten ve Parlamento'dan kendilerine can güvenliği sağlanmasını beklemeye devam ediyor.

KHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.