SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım, Avrupa'dan getirilen gıda ürünlerine 'mezar' oldu

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım, Avrupa'dan getirilen gıda ürünlerine 'mezar' oldu

Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor), Rusya’nın bazı batı ülkelerine uyguladığı karşı yaptırım kapsamında 4 ton gıda ürününün Kırım’da yok edildiğini açıkladı.

Rosselhoznadzor, Rus yetkilileri tarafından Armanpazarı kontrol noktasında 2,4 ton Bulgaristan'dan gelen biberin, 1,3 ton Hollanda'nın yeşil salatasının, 102 kilogram İtalyan domatesinin, 143 kilogram Alman kerevizinin ve 18,6 kilogram Norveç'te üretilen yeşil salatanın yok edildiğini bildirdi. Hollanda’da üretilen 90 kilogram soğan ve 79 kilogram biberin de yok edildiği bildirildi.

Söz konusu gıda ürünlerinin toprağa gömülüp yok edildiğini ve bu sürecin videoya çekildiğini ileri süren Rosselhoznadzor’un sitesinde bahsedilen video yayınlanmadı.

29 Temmuz tarihinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yasak kapsamına alınan ürünlerin yok edilmesi ile ilgili talimatı imzaladı.

Rusya hükümeti, ülkeye ithalatı yasaklanan gıda ürünlerinin yok edilmesi ile ilgili kuralları 31 Temmuz tarihinde onayladı. Rusya Bakanlar Kurulu, ambargo koyulan ürünlerin her türlü yasal yöntemle yok etmeye izin verdi.

Geçen yılın Ağustos ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Rusya'nın ulusal çıkarlarının korunması amacıyla özel ekonomik önlemlerin alınması hakkında” kararnameyi imzalamıştı. Kararnameye göre Rusya’ya karşı yaptırım uygulayan ülkelerden gıda, tarım ürünü ve hammadde alımı yasaklandı.

Gıda ürünlerin yok edileceğini duyan Rusya vatandaşları, Rusya yönetiminden, söz konusu ürünleri, ülkede çok sayıda olan fakirlere dağıtma talebinde bulundu. Gıda ürünleri yok etmektense yemek bulamayan Rusya vatandaşlarına verme talebinde bulunan vatandaşlarının önerilerini dikkate almayan Rusya yönetimi, ambargo kapsamında olan ürünleri yok etmeye devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.