SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’da 3 Kırım Tatarı daha kayıp

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2015 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2015 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’da 3 Kırım Tatarı daha kayıp

Kırım Tatar Milli Meclisi 1. Başkan Yardımcısı Nariman Celâl, son 1,5 hafta içinde Akmescit bölgesinde 3 Kırım Tatarının kayıp olduğunu bildirdi.

Nariman Celâl’in verdiği bilgiye göre, 27 Ağustos tarihinde Akmescit’in Yağmurça (Fontanı) semtinde ikamet eden 45 yaşındaki Muhtar Arislanov kayboldu.

Muhtar Arislanov

Sosyal ağlarda yayınlanan mesajda, “Yağmurça semti Kestane sok., 26 adresinde ikamet eden 1970 doğumlu Arislanov Muhtar Rüstemoviç kayboldu. Muhtar Arislanov, 27 Ağustos 2015 tarihinde markette alış veriş yapmak üzere evden ayrıldı. Son kez Akmescit’in Zalesskaya sokağı yakınlarında görüldü. Muhtar Arislanov’un üzerinde gri tişört, spor tarzında gri eşofman vardı. Herhangi bir bilgiye sahip olanları +7978 744 14 21 telefon numarasından Nurfiye Karakaş’ı aramalarını rica ediyoruz” denildi.

Ayrıca Nariman Celâl, bugün Akmescit bölgesi Saraylı Kıyat (Mirnoye) Muhtarlığına bağlı köyde ikamet eden 1986 doğumlu Memet Selimov ve 1988 Osman İbragimov’un kaybolduğunun öğrenildiğini bildirdi.

Memet Selimov

Verilen bilgiye göre Memet Selimov, 21 Ağustos tarihinde akşam saat 21.00 sularında anne babasına arkadaşı Osman İbragimov’a gittiğini bildirerek evden ayrıldı. Bir süre sonra Selimov’un ailesinin kendisiyle telefonla irtibat kuramadığı, ardından telefonun da kapandığı belirtildi. Daha sonra Memet Selimov’un Osman İbragimov ile birlikte kaybolduğu öğrenildi.

Memet Selimov’un ailesi, Memet’in yerel poliklinikte sürücü olarak çalıştığını, sivil toplum faaliyetlerine katılmadığını, hiç suç işlemediğini, yakınlarıyla düzenli olarak irtibat kurduğunu, hiçbir yere gitmeyi planlamadığını, kimlik ve evraklarının evde olduğunu anlattı.

Polis insan kayıpları ile ilgili dilekçeleri kabul etti ve arama çalışmalarına başladı.

Doğrulanmamış bilgiye göre, Memet Selimov ve Osman İbragimov'un kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılmış olabileceği ve Akmescit veya bölgesinde tutuluyor olabileceği kaydedildi. 

Nariman Celâl, “Herhangi bir bilgiye sahip olan herkesin bildirmesini rica ediyoruz” dedi.

Kırım'ın işgalinden sonra Kırım Tatarlarını kaçırma olayları meydana gelmeye başladı. 3 çocuk babası olan Reşat Ametov, 3 Mart'ta Lenin meydanındaki protestoya katıldığı için kimliği belirsiz kişiler tarafından bilinmeyen bir yere götürüldü. Reşat Ametov'un cesedi 15 Mart'ta Karasupazar Bölgesi Ortalan köyünde bulundu.

Reşat Ametov’un ardından Haziran ayında Timur Şaymardanov ve Seyran Zinedinov olmak üzere iki Kırım Tatar genci de kaybolmuştu.

27 Eylül Cumartesi günü Karasupazar’ın Sarısu semtinde askeri üniforma giyen kimliği belirsiz kişiler İslâm Cepparov ve Cevcet İslâmov’a saldırıp minibüse bindirdi ve bilinmeyen bir yere götürdü. Kaçırılan Kırım Tatar gençleri halâ bulunmadı.

29 Eylül tarihinde Kezlev’de 25 yaşındaki Edem Asanov kayboldu. 6 Ekim tarihinde Edem Asanov, Kezlev’de terk edilmiş bir sanatoryum binasında ölü bulundu.

3 Ekim tarihinde akşam saatlerinde Eskender Apselâmov adında bir Kırım Tatarının daha kaçırıldığı açıklandı. 1991 doğumlu Kurman (Krasnogvardeyskiy) bölgesi Kalinino köyünde ikamet eden Eskender Apselâmov, Akmescit’teki kiralık evinden işe gitmek üzere çıktı. Ancak iş yerine ulaşmadı, kendisiyle irtibat kurulamıyor, telefonu cevap vermiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.