SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’da hain subaylara tehdit ilanları

Rus işgali altında bulunan Kırım’da Ukrayna yanlısı aktivistler, hain subayların vatana ihanet suçundan cezalandırılacağı uyarısında bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2017 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2017 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’da hain subaylara tehdit ilanları

Rus işgali altında bulunan Kırım’da kimliği belirsiz kişiler, işgal sırasında Rusya tarafına geçen Ukraynalı üst düzey subaylara tehdit notu içeren el ilanları astılar.

İlanların resmini sosyal ağlar üzerinde blog kullanıcısı Anton Hodza paylaştı.

El ilanlarında, Kırım’ın "yeniden Rusya’ya bağlanmasının" anısına Kremlin’de yapılan törene katılan Ukrayna’nın eski Savunma Bakanı Pavel Lebedev, eski Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Kırım Şubesi Müdürü Vladimir Totskiy ve günümüzde Rusya Karadeniz Filosu Komutan Yardımcısı, daha önce ise Ukrayna Deniz Kuvvetleri tuğamirali olan Denis Berezovski’nin isimleri geçiyor.

“Kırım Halk Hareketi” imzası taşıyan el ilanlarında, “3 yıl önce Putin’in başkanlığındaki askeri suçlular Kırım'ımızı işgal ettiler, Donbas’a saldırdılar, gözyaşı ve kan döktüler. Bu suçlara yeminlerinden dönen ve halka ihanet eden pislikler; amiral Denis Berezovskiy, general Pavel Lebedev ve çekist Vladimir Totskiy yardımcı oldular. Onları hesaplaşma bekliyor: kimisini Lahey Askeri Mahkemesinde, kimisini de cehennemde. Kimi de işlediği suçlar için Givi ve Motorola (Donbas’ta öldürülen Rus yanlısı teröristler) gibi karşılık görecek. Değersiz hayatınızın her dakikasında titreyin! Cezayı da unutmayın! Ölümünüzle yüz yüze karşılamak için yürürken sürekli arkanızı kollayın!” yazısı yer alıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.