SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’da yine cami talan edildi

Rusya'nın işgali altındaki yarımadada cami soygunları devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’da yine cami talan edildi

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Akmescit bölgesinin Mirnoye kasabasında bulunan cami, kimliği belirsiz kişiler tarafından talan edildi.

Yerel sakinler kimliği belirsiz kişilerin cami kapısını kırdığını, PVC pencereleri söktüğünü, caminin içinden semaver ve birkaç küçük eşyayı alıp götürdüklerini bildirdi.

Mirnoye kasabasının sakini Bahrutdin Turayev, hırsızların gece saatlerinde arabayla geldiğini söyledi. Turayev, “Onlar Beloglinka köyü yolundan geldiler. Arabalarını caminin yanında bırakıp hızlı bir şekilde pencere çerçevelerini söküp bilinmeyen bir yere doğru uzaklaştılar” dedi.

Polise başvurmaktan korktuğunu anlatan Turayev, Rusya’nın işgalinden sonra köyde yaşayan Kırım Tatarlarının köy camiisini terk etmeye zorlandıklarını kaydetti. Turayev camiyi inşa etmek için pek çok çaba sarfedildiğini belirterek, “Cami binası düzgün, boya badana yapıldı, içine kilim serildi. Kapılar çok kaliteli. Bir zamanlar insanlar, Cuma namazlarını kılmak için kendi paralarıyla bu mescidi inşa etmişti” diye konuştu.

Rusya Kırım’ı işgal ettikten sonra yarımadanın farklı camilerinde bu şekilde soygunlar ve talanlar meydana gelmeye başladı. Tahmin edileceği üzere sözde Kırım Rus yönetimi ve sözde kolluk kuvvetleri, yaşanan bunca olaya rağmen sorumlularını halen ortaya çıkartabilmiş değil.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.