SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Özerk Cumhuriyeti Toprak Komitesi Kırım Tatarlarına toprak verilmesini sabote ediyor

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2007 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2007 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Özerk Cumhuriyeti Toprak Komitesi Kırım Tatarlarına toprak verilmesini sabote ediyor
Mart 2006’da Nikolayevka kasabasında Kırım’ın bir çok bölgesinde olduğu gibi Kırım Tatarları süresiz toprak protestosuna başladı.

Nikolayevka kasabasında 1500’e yakın Kırım Tatarı toprak sırasında bekliyor.

Nikolayevka köy yönetimi, Kırım Verhovnaya Radasına sürgün edilen vatandaşlar için toprakların verilmesi talebinde bulunmuştu. Ancak “Toprakların izinsiz işgal edilmesi cezai sorumluluğu gerektirdiği” ile ilgili kanunun çıkmasından sonra kararlarını değiştirip Kırım Tatarlara yardım etmekten vazgeçti.

Bunu dün yapılan basın toplantısında Nikolayevka kasabası Kırım Tatarlarının kendilerine seçmiş olduğu temsilciler Asan İzzetinov, Tohtar Memetov ve Dilaver Alimov bildirdiler.

Buna rağmen insanlar piket veya yolu kapatma işine başvurmadı. Bunun yerine temsilciler Kırım Verhovnaya Radası Başkanı Anatoli Gritsenko ile görüşerek kendi problemlerini anlattı.

Gritsenko, vatandaşlara yardım etmeye söz vererek Kırım Özerk Cumhuriyeti Toprak Komitesine Nikolayevka’da toprak talebinde bulunan kişilerin listelerini kontrol ettme görevini verdi. Ancak daha sonra öğrenildiğine göre, komite bu tarz bilgiye ve listeye sahip değil. Bunun yanısıra basın toplantısı başlatıcıları, Nikolayevka yönetimi Slavlara toprak verip sürgün edilenlere ise ayırmadığını bildirdiler.

Grup üyeleri, bir ve ya bir buçuk ay daha bekleyecekler, bu zaman içerisinde problem çözülmez ise bin kişinin aktif protestolara geçeceğini bildirdiler.

Çeviri: Lilya Emiruseinova
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.