SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Vakfı binası çöplüğe döndü

Bir zamanlar bakımlı olan KIrım Vakfı binası, işgalcı hükümetin elinde her tarafı çöp yığınına dönüştü.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2015 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2015 09:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Vakfı binası çöplüğe döndü

Kırım Vakfı mülkiyetinde olan KTMM binası işgalciler tarafından el koyulduğu zaman binadaki tavanın düzgün onarılmadığını, tarihi binanın gereği gibi korunmadığını bahanesini öne süren, tarihi binaların koruyucuları, Kırım Vakfı binasını çöplüğe çevirerek, tüm dünyaya tarihi bina nasıl korunur gösterdi.

Akmescit’de
(Simferopol) Şmidt 2 sokağındaki binada Kırım Tatar Milli Meclisi, Kırım Vakfı ve “Avdet” gazetesi ofisi bulunuyordu. Kısa zaman dilimi içinde işgalci hükümet insanlara gerçek “medeniyeti” gösterdi. Kırım Vakfı Başkanı Riza Şevkiyev, “15 senedir Şmidt sokağıdaki bina Kırım Vakfı'na aitti. Binanın içinde Kırım Tatar Milli Meclisi ve “Avdet” gazetesinin ofisi bulunuyordu. Binanın yanından geçen veya içine giren çoğu insan binanın ve çevresinin temiz olduğunu, bakımlı tutulduğunu görüyorlardı." diye açıkladı eski durumu. 

Ancak Kırım’a gelen ‘yeşil adamlar’, binanın kültürel miras anıtı olması bahanesiyle, binaya el koyarak,binanın sahibi olan Kırım Vakfı'nı ve tüm diüer kuruluşları binadan kovdular. Son durumu, “Sonuç olarak bize ve size, Kırım sakinlerine, kültür mirasın anıtları ne şekilde korunur göstermeye karar vermişler. Ve göstermişler...” diye aktarıyor Kırım Vakıf Başkanı Riza Şevkiyev.

30 Kasım 2015'te çekilen fotograflarr binanın nasıl korunduğunun ispatıdır.:






“Maalesef, fotoğraflarla birlikte sözde “medeniyet” kokusunu duyumsayamıyorum. Haziran ayında binada Kalgay Sultan Müzesi'nin açılışı için hazırlanıyordu, odalarda sergiler hazırlanıyordu, çalışmalar yapılıyordu. Ancak dün itibariyle binayı polisler işgal etti. Bilindiği gibi, bir kaç ay önce bizim binamızda müze açmak isteyenlere, tarihi mekanın açılışı için izin verilmediğini, bina koruma altına alındıktan sonra, çöp döküm alanına dönüştü, mobilyalar kırıldı, eşyalar kayboldu. binada herşey, kağıtlar ve kitaplar dağıtıldı, çöp yığınları oluştu. “Kırım Vakfı mahkemelerde işgalcilerin ellerinden mülkiyetini geri almak için mücadele ederken, işgalci hükümetin polisi, binayı mahkeme kararı çıkana kadar koruması gerekirken, yavaş yavaş “Rusya medeniyetini” binaya taşıdı, Herkese örnek olsun! İşgalcilerin ayağı bastığı her yer bu şekilde olacak. Çöplükteki “medeniyet” ile şiddet olmayan, insan değerleri olan medeniyet arasında seçiminizi yapın!" diyor Rıza Şevkiyev

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.