SON DAKİKA
Hava Durumu

Kolombiya Devlet Başkanı Santos: Bu konuda Türkiye'yi örnek alıyoruz

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Venezuela'dan ülkesine akın eden mültecilerle başa çıkabilmek için Türkiye'ye bir ekip gönderdiklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2018 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2018 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kolombiya Devlet Başkanı Santos: Bu konuda Türkiye'yi örnek alıyoruz

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos dün (19 Şubat), “Blu Radio” adlı yayın organına verdiği mülakatta “Türkiye mülteci konusunda örnek alınacak bir ülke” açıklamasında bulundu.

 

"Türkiye'ye mülteci konusunun çözümü için bir heyet gönderdik"

Venezuela'daki ekonomik kriz ve nakit para sıkıntısından ötürü çok sayıda Venezuelalı, komşu ülkelere akın ediyor. Kolombiya da Venezuelalıların akın ettiği ülkelerin başında geliyor.

Uluslararası yardım almaya hazır olduklarını söyleyen Santos, mülteci akınıyla ilgili olarak tecrübeleri olmadığını, bu yüzden Türkiye gibi ülkeleri örnek aldıklarını söyleyerek: "Bu sorunla elimizden geldiğince başa çıkmaya çalışıyoruz. Diğer ülkelere heyetler gönderdik, Suriyeli mültecilerle nasıl başa çıktıklarını öğrenmek için mesela Türkiye'ye de bir heyet gönderdik." dedi.

Türkiye, başta Suriye ve Irak olmak üzere 3,5 milyonun üzerinde sığınmacıya ev sahipliği yapıyor.

 

Santos mülteci krizinin maddi anlamda da zorluk çıkardığını vurguladı.

Son aylarda Venezuela'dan kaçan insanların sayısında artış görülmesi Kolombiya ve Brezilya'nın sınır kontrollerini sıkılaştırmasına yol açtı. Açıklanan verilere göre 2017'nin ikinci yarısında Kolombiya'da yaşayan Venezuelalıların sayısı yüzde 62 yükselerek 550 bine çıktı. Gelen Venezuelalıların sayısının artması, sahipsiz çocuklara yapılan aşılar ve eğitim masraflarıyla Kolombiya'nın 30 milyon dolar yardıma ihtiyacı olacağı tahmin ediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.