SON DAKİKA
Hava Durumu

Kozaklar gece yarısı Kırım Tatarlarını hedef aldılar

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2012 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2012 18:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kozaklar gece yarısı Kırım Tatarlarını hedef aldılar
Ukrayna'nın eski İçişleri Bakanı, mevcut Kırım Başbakanı Anatoliy Mogilyov'un izinde olduğu 30 Kasım tarihini 1 Aralık gününe bağladığı gece Rusya yanlısı paramiliter Kozak birlikleri Kırım Tatarlarının üzerinde hak ettiği topraklarda kurdukları kulübeleri darmadağın ettiler.

Kırım Tatar Milli Meclisi 1. Başkan Yardımcısı, Kırım Milletvekili Refat Çubarov, görgü tanıklarına dayanarak kişisel Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, 1 Aralık günü saat 02.00 sularında Akmescit'in Moskova yolu çıkışında bulunan Molodejnoye mahallesinde çoğunluğunu Kozak olarak adlandırılan paramiliter teşkilatlara mensup yaklaşık 100 gençten oluşan bir grubun saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu. Sürgünden döndükten sonra devlet organlarından ev inşaatı için toprak alamayan Kırım Tatarları söz konusu bölgedeki toprakları sahiplenerek gelecekte kuracakları evlerin temellerini veya geçici kulübelerini kurmuşlardı. Saldırganlar 100'den fazla kulübeye hasar verdiler. Olayın tanığı olan yaklaşık 20 Kırım Tatarı, saldırgan grubun içinde aynı topraklarda hak iddia eden Rusların da yer aldığını belirttiler. Kırım Tatarları, provokasyon amacı taşıyan saldırıya cevap vermediler.

Emniyet güçleri, gece ortasında yapılan örgütlü saldırının faillerini cezalandırmaya yönelik ciddi bir eylemde bulunmadı, sadece olay sonra olması muhtemel olan çatışmalara karşı nöbetçi polisler görevlendirdi.

Bu olaydan birkaç saat sonra Akmescit'in en büyük camisinin inşa edileceği alanda bulunan bekçi kulübesine Molotovlu saldırı yapıldı.
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.