SON DAKİKA
Hava Durumu

Libya'da DAEŞ operasyonu son aşamada

DAEŞ'le mücadelenin tüm şiddetiyle devam ettiği Sirte'deki çatışmalarda 80 DAEŞ teröristi öldürüldü, Libya Ulusal Ordusu birliklerine mensup 8 asker hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2016 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2016 20:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Libya'da DAEŞ operasyonu son aşamada

DAEŞ'le mücadelenin tüm şiddetiyle devam ettiği Sirte'deki çatışmalarda 80 DAEŞ teröristi öldürüldü, Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı Libya Ulusal Ordusu birliklerine mensup 8 asker hayatını kaybetti.

TRT Haber'in aktardığına göre UMH'ye bağlı El-Bunyan el-Mersus Operasyonları Sözcüsü Muhammed el-Gasri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Sirte'deki savaşın son aşamaya geldiğini kaydederek şu açıklamalarda bulundu: "Karadaki çatışmalar sabah saatlerinden itibaren durdu ancak hava güçlerimiz zaman zaman bazı saldırılar düzenliyor. Çatışmalar her an yeniden başlayabilir. Dünkü mücadelede El-Bunyan el-Mersus güçlerinden 8 kişi hayatını kaybetti ve 50'den fazla kişi yaralandı."

Yine son çatışmalarla bağlantılı olarak El-Bunyan el-Mersus Operasyonları Medya Ofisi'nin sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki resmi sayfasında yer alan açıklamada, Sirte'de dün çıkan çatışmalarda 80 teröristin öldürüldüğü bildirildi.

DAEŞ unsurlarının dün 2 Ekim'de Sirte Limanı'ndaki El-Bunyan el-Mersus güçlerini arkadan kuşatma girişinde bulunduğu da vurgulanan açıklamada, Sirte'nin en uç noktasında bulunan ve örgütün konuşlandığı yer olan El-Cize el-Bahriyye Mahallesi'ndeki El-Kambu bölgesine yönelik askeri operasyonun öne alınmasının gerekçesinin bu olduğu belirtildi.

Sirte'nin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi için geçen mayıs ayında "El-Bunyan el-Mersus" adıyla bir operasyon başlatılmıştı. Operasyon kapsamında, eylül ayında aralarında örgütün bölgedeki kalesi sayılan yerlerin de bulunduğu pek çok alan ele geçirilmiş, örgüt, El-Ciza el-Bahriyye Mahallesi'nde abluka altına alınmıştı. En son DAEŞ'in tuzakladığı bombalar ve mayınlar nedeniyle can kayıplarının olmaması için El-Bunyan el-Mersus birliklerinin El-Cize el-Bahriyye Mahallesi'ne girmediği, operasyonların kısmen durduğu belirtilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.