SON DAKİKA
Hava Durumu

Lübnan'ın "en güçlü kadını" Suudi kurbanı oldu

Lübnan'ın Siber Suçlar ve Fikri Haklar Bürosu şefi Suzan Hac Hubeyce, Twitter'da, Suudi Arabistan'da kadınların araba kullanmasına izin veren kraliyet kararnamesi ile ilgili alaycı bir paylaşımı beğenince kovuldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2017 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2017 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Lübnan'ın "en güçlü kadını" Suudi kurbanı oldu

Konumu itibariyle Lübnan'ın en güçlü kadını olarak tanınan Siber Suçlar ve Fikri Haklar Bürosu şefi Suzan Hac Hubeyce, sosyal medya platformu Twitter'da, Suudi Arabistan'da kadınların araba kullanmasına izin veren kraliyet kararnamesi ile ilgili alaycı bir paylaşımı beğendiği gerekçesiyle kovuldu.

Özel bir televizyon kanalında politik mizah programı yapan Carbel Halil'in Twitter hesabından yaptığı, "Suudi Arabistan'da kadınların araç kullanmasına izin verildiği haberi aslında eksik. Sadece bubi tuzağı ile tuzaklanmış arabaları kullanmalarına izin var." şeklindeki paylaşımını beğenen Hubeyce'ye, bazı Lübnanlılar tepki gösterdi.

Hubeyce söz konusu tepkilerin ardından önce paylaşımı beğenmekten vazgeçti, hemen ardından ise Twitter hesabını kapattı. Buna rağmen hesabını kapatmadan önce artışma yaratan paylaşıma verdiği beğeninin ekran görüntüsünü alan bir Twitter kullanıcısı, Hubeyce'nin kovulmasına neden oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.