SON DAKİKA
Hava Durumu

Manchester'daki terör saldırısnı DEAŞ üstlendi

İngiltere'nin Manchester şehrinde bir konser sırasında düzenlenen ve 59 kişinin yaralandığı, 22 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını DEAŞ üstlendi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Manchester'daki terör saldırısnı DEAŞ üstlendi

İngiltere'nin Manchester şehrinde bir konser sırasında düzenlenen ve 22 kişinin hayatını kaybettiği, 59 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. Başbakan Theresa May saldırının çocukları ve gençleri hedef alan "iğrenç" bir eylem olduğunu beyan etti.



156079



ABD'li şarkıcı Ariana Grande'nin konseri sırasında meydana gelen saldırının, canlı bomba eylemi olduğu değerlendiriliyor. Bombalı saldırıyla bağlantılı olduğu öne sürülen 23 yaşındaki bir şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Başbakan May yaptığı açıklamada, "Her türlü terör eylemi alçakçadır fakat hayatlarının unutulmaz günlerinden birinde eğlenen savunmasız çocukları ve gençleri kasten hedef alan böyle bir saldırı ise kelimenin tam anlamıyla mide bulandırıcı ve korkunç." şeklinde konuştu.



Öte yandan Manchester şehrindeki alarm durumunun halen devam ettiği bildiriliyor. Şehirde bulunan Arndale Alışveriş Merkezi'nde sabah saatlerinde bir patlama sesinin duyulduğu ve insanların binadan dışarı doğru koştukları rapor edildi. Olayla ilgili olarak bir kişinin gözaltına alınmasının ardından alışveriş merkezinin yeniden açıldığı bildirildi. Yine polis yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, gözaltına alınan şahıs ve dün yaşanan bombalı saldırı arasında herhangi bir bağ olmadığı ifade edildi. Yaşanan gelişmelerin ardından başkent Londra'nın Belediye Başkanı Sadık Han sokaklarda daha fazla polisin görevlendirildiğini söyledi.



Manchester'da Pazartesi akşamı yaşanan canlı bomba saldırısının, 2005 yılında 52 kişinin hayatını kaybettiği Londra Metrosu'na yönelik intihar saldırılarının ardından en büyüğü olduğu belirtiliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.