SON DAKİKA
Hava Durumu

Mısır'dan Libya'ya "misilleme" hava saldırıları

Mısır savaş uçakları, Hristiyanları hedef alan ve 28 kişinin öldüğü saldırının ardından Libya'daki terör örgütlerine ait kampları vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2017 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2017 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Mısır'dan Libya'ya "misilleme" hava saldırıları

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi, Kıpti Hristiyanların bulunduğu bir otobüse yapılan silahlı saldırıya misilleme olarak "terörist eğitim kamplarını" vurduklarını açıkladı. Mısır'ın misilleme saldırılarını televizyonda açıklayan Sisi, "halkını şeytandan koruyacağı" sözünü verdi.



156163



Sisi ayrıca terörü destekleyen ülkelerin cezalandırılması gerektiğini belirterek, ABD Başkanı Donald Trump'tan yardım istedi. Beyaz Saray'ın paylaştığı yazılı açıklamasında ise Trump, "Mısır'da Hristiyanların acımasızca katledilmesi kalplerimizi ağlatmış ve ruhumuzu yasa boğmuştur." ifadelerini kullandı. Trump, ABD'nin "bu ortak düşmanı yenilgiye uğratmak için savaşı sürdürürken, bugün Cumhurbaşkanı Sisi ve Mısır halkının yanında olduğunu" söyledi.



Saldırıyı henüz üstlenen olmadı fakat geçtiğimiz aylarda DEAŞ militanları birçok defa Kıptileri hedef alan saldırılar düzenlemişti.



Mısır'da El Minya kenti yakınlarında Cuma gündüz saatlerinde Kıpti Hristiyanların bulunduğu otobüse silahlı bir grup tarafından silahlı saldırı düzenlenmiş, en az 28 kişi ölmüştü. Saldırıda 25 kişi de yaralanmıştı. Otobüs, Hristiyan nüfusun yoğun olarak yaşadığı El Minya'daki bir manastıra gidiyordu.



Görgü tanıkları, ateş açılan otobüsün de aralarında bulunduğu konvoyun askeri üniforma giymiş 8-10 kişi tarafından durdurulduğunu ve ateş açıldığını söyledi. Kıpti Hristiyanlar, Mısır nüfusunun yaklaşık yüzde 10'unu oluşturuyor. Kıpti Kilisesi, M.S. 451 yılında Kalkedon (Kadıköy) Konsili'nde İsa Peygamber'in insani ve kutsal özellikleri üzerine yaşanan uzlaşmazlıktan dolayı diğer Hristiyan mezheplerinden ayrılmaya karar verdi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.