SON DAKİKA
Hava Durumu

Myanmar'da çatışmalar: 39 ölü

Myanmar'ın batısındaki Arakan eyaletinde meydana gelen çatışmalarda ölü sayısı 39'a yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Myanmar'da çatışmalar: 39 ölü

Myanmar'ın batısında bulunan Arakan eyaletinde hafta sonu (9 Ekim'de) sınır karakollarına düzenlenen saldırıların ardından patlak veren çatışmalarda ölü sayısının 39'a yükseldiği belirtiliyor.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre ölenler arasında 9 polis ve 4 askerin yanı sıra 26 sivil bulunuyor.

Arakan eyaletinin kuzeyinde hafta sonu üç ayrı polis noktasına düzenlenen saldırıların ardından bölgede güvenlik önlemlerinin artırıldı ancak eyalet başkenti Sittwe’nin kuzeyinde, halkın büyük kısmının Müslüman olduğu Maungdaw ve Rathedaung'da gerginlik devam ediyor.

Merkezi Bangkok'ta bulunan ve Arakanlı Müslümanların haklarını savunan Fortify Rights'ın Müdürü Mathew Smith, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada Myanmar ordusunun bölgedeki faaliyetlerini sivil halk üzerinde yoğunlaştırmasından ve yeni bir şiddet dalgasının ortaya çıkmasından endişe duyduklarını belirtti. Smith çatışmayı başlatan unsurların Bangladeş’ten Myanmar’a geçerek polis noktalarına saldıran bir grup olduğunu, bunların kim olduklarına ilişkin herhangi bir bilgilerinin olmadığını söyleyerek bahsi geçen grupta çocukların da bulunmasının bölgede insan hakları durumunun ne kadar kaygı verici seviyede olduğunu gösterdiğini ifade etti. 

Bilindiği gibi daha önce Myanmar'ın Arakan eyaletinde 2012 yılında Budistler ile Müslümanlar arasında çatışmalar yaşanmış, Arakanlı Müslümanların hayli sıkıntı yaşamışlardı.

Hatırlanacağı üzere 9 Ekim'de meydana gelen saldırılar nedeniyle Bangladeş-Myanmar sınırının kapatıldığı bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.