SON DAKİKA
Hava Durumu

Osama bin Laden 11 Eylül gününe video kaydı hazırlıyor

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2007 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2007 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Osama bin Laden 11 Eylül gününe video kaydı hazırlıyor
Osama bin Laden Amerikalılara video kaydı hazırlıyor. Müslüman sitesinin bildirdiğine göre, mesaj 11 Eylül günü için hazırlandı.

Sözü edilen video kaydı, teröristin son üç yılın ilk görüntüsünü gösterecek. Kaydın ortaya çıkması durumunda, Laden’in hayatta olduğu anlamına gelecek.

BBC’nin bildirdiğine göre, video kaydın yakın zamanda çıkacağının reklamını yapan sitede arapça “Yakında Allah izin verirse, şeyh-aslan Osama bin Laden’in (Allah onu korusun) video kaydını izleyın.” diye yazıyor.

Bunun yanısıra sitede reklam köşesinde “Al- Kaide” nin imzası diye bilinen logo da bulunmakta. Ancak her hangi talimat, içerik veya çıkış tarihi bulunmamakta. Sitede bir de yaşlandığını ancak sakalında beyaz saçın kalmadığını gösteren Osama bin Laden’in fotografı yerleştirildi. Amerikalı uzmanlar izleyiciler karşısına daha canlı olarak çıkmak için Laden’in sakalını boyadığını tahmin ediyor.

ABD milli güvenlik yönetimi temsilcileri böyle bir video kaydın bulunmadığını, bu tarz bildirileri Al-Kaide geçen yıl da yapmıştı, ancak ortaya bir şey çıkmadı.

Çeviri: Lilya Emiruseinova
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.