SON DAKİKA
Hava Durumu

Polis, kameramanlara su sıktı (VİDEO)

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2012 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2012 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Polis, kameramanlara su sıktı (VİDEO)
Polis, Sahip olduğu toprakları ele geçirmek isteyen “Kırım” tarım şirketiyle 6 yıldır mücadele eden Bahçesaray bölgesi Alma Tamak (Peçanoye), Burlük (Vilino) ve Zamruk (Beregovoye) köylerinin sakinlerinin bugün yaptığı protesto sırasında kameramanlara su sıktı.

Ukrayna’nın Novıy Kanal (Yeni Kanal) Televizyonunun Kırım muhabiri Oleg Kryuçkov, Facebook sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında olay sonucunda kendisinin ve “1+1” Televizyonunun kamerasının zarar gördüğünü açıkladı.

Eylemciler, Yüksek Ticaret Mahkemesinin 11 Aralıkta kabul ettiği ve sahip oldukları toprakların dağıtımı ile tapularının yasadışı olduğunu belirleyen kararı protesto etmek amacıyla bugün Sivastopol (Akyar), Kezlev (Yevpatoriya) yolunu kapattılar. Eylemciler, davanın Yüksek Ticaret Mahkemesinin kararıyla Sivastopol İstinaf Mahkemesine gönderildiğini belirttiler.

Kryuçkov olayı şöyle açıkladı: “Aynasızlar Vilino’da yol kapatma eylemi sırasında bizim ve Artıların (1+1 televizyonunun argodaki karşılığı) kameralarına su sıktılar. Olay şöyle gelişti: insanlar yol üzerine araba lastiklerini dizerek yaktılar. Sonra itfaiye aracı geldi, ama itfaiyeciler değil, belli olmayan sebepten dolayı yangını aynasızlar söndürmeye başladı. Olayı Bahçesaray Bölgesi Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bölümü Başkanı olan Albay koordine etti. Ama polis, ateşe su sıkmak yerine kameralara su sıkmaya başladı. Kameralar su içinde. Aynasızlar kaçtı, olay ile ilgili başvuru kabul etmeyi de reddettiler.”

Osman Bayramaliyev
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.