SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin karşıtı tiyatro oyuncusu ölü bulundu

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2014 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2014 09:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin karşıtı tiyatro oyuncusu ölü bulundu

Ukrayna’yı destekleyen ve Putin karşıtı tutumu ile bilinen ünlü Rus tiyatro ve sinema oyuncusu Aleksey Devotçenko Moskova’da 5 Kasım Çarşamba günü ölü bulundu.

Rusya İçişleri Bakanlığı Basın Servisi, cesedin bulunduğuna dair bilginin emniyet görevlilerine Moskova saatiyle saat 19.00’da geldiğini bildirdi.

Devotçenko'nun cesedinin Altufyevskoye caddesi, no.100 adresinde olan dairede bulunduğu ve ölümün cinayet sonucu meydana geldiğine dair gerekçelerin olduğu belirtildi.

Devotçenko’nun son zamanlarda çalıştığı ‘Gogol-Tsentr’ tiyatrosu yetkilileri, oyuncunun ölüm sebepleriyle ilgili bilgiye sahip olmadıklarını kaydetti.

Aleksey Devotçenko, şimdiki Rusya iktidarına karşı yapılan yürüyüşlere katılmış ve 2010 yılında ‘Putin Gitmeli’ mektubunu imzalamıştı. Devotçenko, kendisinin nail olduğu tüm devlet ödüllerini reddetti, çünkü onları Rusya Devlet Başkanı veriyordu.

2014 yılının Mart ayında Devotçenko, Ukrayna’yı desteklemek için ‘Biz Sizinleyiz’ mektubunu imzaladı. Devotçenko ayrıca, 21 Eylül tarihinde Rusya’nın Ukrayna’ya yaptığı askeri müdahaleye karşı düzenlenen Barış Yürüyüşüne de katıldı.

Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinden sonra, Mart ayında Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla Ukrayna oyuncularına video aracılığıyla seslenen Devotçenko, Rusya’nın Kırım’ı ilhak ettiğini söyledi ve Ukrayna’ya destek ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.