SON DAKİKA
Hava Durumu

RESİMLER YARIŞMASINDA, ÇOCUKLAR DÜNYAYI ÇOK KARA GÖRDÜLER

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2006 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2006 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
RESİMLER YARIŞMASINDA, ÇOCUKLAR DÜNYAYI ÇOK KARA GÖRDÜLER
Bugün Kırım’ın başkenti Simferopolde 17 Kırım Tatar çocuğunun da katıldığı Uluslararası Çocuklar Koruma Günü nedeniyle asfalt resimleri yarışması yapıldı.
Kırım Tatar Gençleri Merkezi Başkanı Mustafa Osmanov olayla ilgili yorum yaparken yarışma organizatörlerinin, çocukların demokratik ülkedeki yaşama bakışlarını öğrenmek istediklerini iddia etti.
Faaliyet, “Azatlık” bilgi kampanyası çerçevesinde organize edilmiştir.
NOT: “Azatlık” bilgi kampanyası, “Simeiz-Kotton” davasında mahkemeler tarafından alınan adaletsiz ve nameşru kararlarının iptali ve davanın yeniden görüşülmesi için organize edilmiştir. Dava ile ilgili Simferopol bölge mahkemesi ve Kırım Temyiz mahkemesi tarafından verilen kararlara göre K. Abdullaev, E. Hayredinov, L. Kurtametov, F. Malaev değişik hapis cezalara çarptırıldılar. Ancak Kırım Temyiz Mahkemesinin kararı Ukrayna Yüksek Mahkemesi tarafından iptal edildi ve dava Kırım’a geri iletildi. Yukarıda zikredilen kişilerin Kırım’a getirilmesi ve mahkeme duruşması tarihinin belr,irlenmesi gerektiğine rağmen bunlar yerine getirilmiş değildir.
Asfalt resimleri yarışması organizatörleri Kırım Tatar Gençler Merkezi oldu. Yarışma jürisi olarak, Kırım Özerk Cumhuriyeti Verkhovna Rada üyesi Aziz Abdullaev, Kırım Tatar ressamı Ramazan Useinov, Kırım Tatar Gençler Merkezi Fahri başkanı Eskender Bariev davet edildiler.
Yarışma birincileri: dört yaşındaki Ahtem Sadıkov, Tamila Malaeva (9 yaşında) ve Bekir Mambetov (12 yaşında).
Derece alanlar ödül olarak yumuşak oyuncakları aldılar, katılımcılar da çizim malzemeleri ve diğer ödüller aldılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.