SON DAKİKA
Hava Durumu

Riza İzetov’un evine yapılan baskının ayrıntıları

Riza İzetov, Rus işgalcilerin evine yaptığı baskın sonrası polis aracına bindirilerek Aşırılıkla Mücadele Merkezine götürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2017 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2017 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Riza İzetov’un evine yapılan baskının ayrıntıları

Rus işgalci güçlerinin bugün, 11 Mayıs sabahı Kırım Tatar aktivist Riza İzetov’un evinde yaptığı arama sona erdi. Komşularının anlattığına göre sabah saat 6.15 sularında başlayan arama saat 9.00’da sona erdi.



İşgalci kolluk kuvvetleri düzenlediği baskın sonrası Kırım Tatar aktivist Riza İzetov’u polis aracına bindirerek götürdü.



 155732



Konuyla ilgili açıklama yapan Avukat Edem Semedlâyev, İzetov’un götürülmesinden sonra peşinden gittiğini anlatarak müvekkilinin Aşırıcılıkla Mücadele Merkezi’ne getirildiğini gördüğünü bildirdi. Ancak merkez görevlilerinin kendisine İzetov’un orada olmadığını, kendisinin de binaya alınmadığını kaydetti.



Kırım’daki olayları aydınlatan Rus gazeteci Anton Naumlyuk, yapılan sorgu sonrası Riza İzetov’un serbest bırakıldığını bildirdi. Arama ve sorgunun 2016 yılında kaybolan ve yasadışı suç örgütünde yer aldığından şüphelenilen Memetov soyadında bir kişi ile ilgili olduğunu söyleyen Naumlyuk, İzetov’un soruşturma görevlisinin sorularını yanıtlamayı reddettiğini, avukatın müvekkilini görmesine izin verilmediğini kaydetti. Aktivistin evinde yapılan arama sırasında tablet bilgisayar ve cep telefonun el konulduğu, ekspertiz sonrası eşyaların iade edileceğinin söylendiği belirtildi.



Naumlyuk, İzetov’un evinde yapılan aramanın kaybolan Memetov davası boyunca yapılan ikinci arama olduğunu belirterek, bazı bilgilere göre bu dava boyunca daha çok aramaların yapıldığını, ancak insanların yapılan baskınlar hakkında anlatmaktan korktuğunu söyledi.



Aktivist Lütfiye Zudiyev’a bugünkü baskından önce Riza İzetov’un 3 kez Rus işgalci kolluk kuvvetleri görevlileri tarafından 3 kez gözaltına aldığını bildirdi.



137859



4 Haziran 2015 tarihinde sabah saatlerinde 36 yaşındaki Riza İzetov kimliği belirsiz maskeli kişiler tarafından gözaltına alınarak Rusya Federal Güvenlik Servisi Kırım Şubesine getirilmişti. İzetov aynı gün öğle saatlerinde serbest bırakılırken kendisini desteklemek için gelen 12 kişi insanlar gözaltına alınmış ve haklarında idari protokol hazırlanmıştı.



21 Şubat 2017 tarihinde İzetov Marlen Mustafayev’i desteklemek için geldiği sırada gözaltına alınmış ve hakkında 5 gün süreyle tutuklama kararı verilmişti.



 154133



30 Mart 2017 tarihinde İzetov bu kez aktivist Remzi Bekirov’u desteklemek için gelmiş ve yine gözaltına alınarak yazılı şekilde sorgulanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.