SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus Büyükelçiliği Everest Dağı'na göz dikti

Rusya'nın İngiltere Büyükelçiliği'ne ait resmi Twitter hesabında dün, 11 Eylül'de oldukça dikkat çekici bir paylaşım yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2017 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2017 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus Büyükelçiliği Everest Dağı'na göz dikti

Rusya'nın İngiltere Büyükelçiliği'ne ait resmi Twitter hesabında dün,11 Eylül'de oldukça dikkat çekici bir paylaşım yapıldı. Söz konusu paylaşımda Çin-Nepal sınırı üzerinde yer alan ve dünyanın en yüksek dağı olarak bilinen Everest Dağı'nın Rusya'nın bir parçası olduğu belirtildi.

"Günaydın! (Everest Dağı, Rusya)" metni yer alan paylaşımda, karla kaplı Everest Dağı'nın bir fotoğrafı bulunuyordu. Paylaşım büyük bir hatadan ibaret zira Çin-Nepal sınırı üzerinde uzanan Everest Dağı'nın Rusya'ya en yakın sınırı yaklaşık 2 bin 500 km uzaklıkta bulunuyor. Açıkça hatalı olan paylaşım pek çok Twitter kullancısının gözünden kaçmadı ve "Kırım yetmedi, Rusya Everest Dağı üzerinde de hak iddia ediyor!" benzeri alaylı yorumlara sebep oldu. 

11 Eylül Pazartesi sabah saatlerinde Rusya'nın İngiltere Büyükelçiliği resmi Twitter hesabından yapılan ve açıkça hatalı olan paylaşım, aynı gün öğlen saatlerinde ise silindi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.