SON DAKİKA
Hava Durumu

“Rus polisi üniforması giyen kişiler zorla otobüse bindirdi”

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Bahçesaray şehrinde Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu üyesi Ervin İbragimov’un kaçırılması ile ilgili QHA’ya açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 20:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Rus polisi üniforması giyen kişiler zorla otobüse bindirdi”

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Bahçesaray şehrinde 24 Mayıs tarihinde Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu üyesi Ervin İbragimov’un kaçırılması ile ilgili QHA’ya açıklama yaptı.
 
- İlmi Bey, bugün, kendisinden hala haber alınmayan genç Kırım Tatar Ervin İbragimov’un kaybolduğu öğrenildi. Bu nasıl oldu?
 

- Evet, Ervin İbragimov kayboldu. Ervin İbragimov, 30 yaşlarında genç bir Kırım Tatarı, Ankara’da yapılan Dünya Kırım Tatar Kongresi’nin delegesi, Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu Kırım Temsilcisidir. Ervin İbragimov’un Rus polisi üniforması giyen kişiler tarafından minibüse zorla bindirilişinin göründüğü net olmayan görüntüler var. Bunun gerçekten de böyle olduğunu iddia edemem ama üniforma giyen kişiler, Kırım Tatar milli hareketinin aktivistlerinden birini yok edebilir. Bana karşı da tedbirler alınabilir, çünkü bana karşı dava açıldı ve ihlal etmekle suçlandığım maddeye göre bana 5 yıl hapis cezası verilebilir.
 
- İlmi Bey, Facebook sayfanızda yaptığınız açıklamada, Kırım'a gezi düzenlemek için Ervin İbragimov ile görüşmeniz gerektiğini, ancak İbragimov’un görüşme yerine gelmediğini bildirdiğiniz. Bundan sonra kendisiyle irtibat kurmaya çalıştığınızu ama başarısız olduğunuzu, ardından ebeveynleri ile irtibata geçtiğinizi anlattınız. Onlar, Ervin İbragimov ile ilgili herhangi bir yeni bilgi öğrendi mi?
 
- Sabah saatlerinde birlikte Kırım’ı gezmemiz gerekiyordu. Birkaç kez kendisini aradım, ama telefonu kapalıydı. Ben, telefonunun kapalı olduğunu ve uyuduğunu düşündüm. Bu sabah saat 6.00 sularındaydı. Saat 9.00 sularında ise Ervin’in dün (24 Mayıs) saat 21.00-22.00 sularında evini aradığını ve arabanın evraklarını sorduğunu öğrendim. Onları yanına almayı unutmuş ve evraksız yola çıkmış. Bundan dolayı, trafik polisi görevlilerinin kendisini durdurması ve söz konusu evrakları sunmadığından dolayı minibüse bindirip götürmeleri tahmin edilebilir. Bu olay evinin yakınında meydana geldi, birkaç yüz metre uzaklıkta.
 
Kapılarının ardına kadar açık ve anahtarı üzerinde bırakılmış araba sabaha kadar böyle kaldı. Herhangi bir kimse arabayı soymamıştı. Sabah babası oğlunun olmadığını fark etti. Ona kimin haber verdiğini bilmiyorum, aracı buldu her halde. Bundan sonra babası konuyla ilgilendi, (tabiri caizse) gürültü çıkardılar. Ervin’in babası polis ve Rusya Federal Güvenlik Servisi’ne (FSB) konuyla ilgili dilekçeleri verdi.
 
Ervin İbragimov’un babasıyla düzenli olarak, her birkaç dakikada bir telefonla irtibat kuruyorum. Şimdilik hiçbir sonuç yok. Polisten de hiçbir açıklama yapılmadı. Onlar, istedikleri halde o saatte kimin nöbet tuttuğunu ve arabayı kimin durdurduğunu kolayca tespit edebilir ve belirli bir sonuç elde edebilirler. Şehirde trafik polisinin ekibi çalışmışsa bunu kolayca öğrenebilirler. Görüntülerdeki net olmayan kişilerle karşılaştırsalar, bu işte polisin parmağı olduğunu ya doğrulayabilirler ya reddedebilirler.
 
- İlmi Bey, Kırım’ı gittikçe korku adasına dönüştüğünü düşünmüyor musunuz?
 
- Ben de herhangi bir kişi gibi korkuyorum. Korku duygusu bana yabancı değil. En çok, bu sistemin ve bu yönetimin Kırım’da uzun süre kalmasından ve vatanıma onarılmaz zarar getireceğinden korkuyorum.
 
Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu üyesi Ervin İbragimov'un arabası 25 Mayıs sabah saatlerinde Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Bahçesaray şehrindeki evinin yakınlarında kapıları açık bir şekilde bulundu.
 
Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celâl, Ervin İbragimov’un kaybolmadan önce babasını arayarak arabanın evrakların nerede olduğunu sorduğunu ve ondan sonra onunla iletişimin kesildiğini anlattı. Nariman Celal ayrıca, Ervin İbragimov’un 17 Mayıs tarihinde Skoda Octavia arabasını kullanan kimliği belirsiz kişiler tarafından takip edildiğini arkadaşlarına anlattığını bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.