SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya’daki kazada bir Kırım Tatarı hayatını kaybetti

Rusya'nın Krasnodar bölgesinde işçileri taşıyan bir otobüsün denize devrilmesi sonucu 19 kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2017 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2017 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’daki kazada bir Kırım Tatarı hayatını kaybetti

Rusya'nın Krasnodar bölgesinde işçileri taşıyan bir otobüsün denize devrilmesi sonucunda hayatını kaybedenler arasında 28 yaşındaki Kırım Tatarı Server Ablâzov’un da olduğu öğrenildi.
 
Server Ablâzov’un ağabeyi Ervin, “Şimdi konuşamıyorum, çok kötüyüm, gücüm yok. Soruşturma görevlileri, otobüsün frenleri çalışmadığını ve bundan dolayı otobüsün devrildiğini söyledi. Kardeşim bir yıldır bu şirkette çalışıyordu, her şeyden memnundu. En önemlisi, ailesini iyi geçindirmesini sağlayan maaşı vardı, hiçbir zaman işten korkmuyordu” diye konuştu. 
 
Mustafa Ablâzov ve Dilâra Ablâzova’nun çocukları olan Server Ablâzov’un, Ernest ve Ervin olmak üzere iki ağabeyi ve Sevil adında bir kız kardeşi vardı. Ailenin ikamet ettiği Kerç yakınındaki Voykovo köyü sakinleri, Ablâzovlar ailesi hakkında, çalışkan, saygı duyulan insanlar olduğunu belirttiler. Server’in dedesi Burhan Ablâzov Kerç imamlığını yapmıştı.



158699



Ablâzovlar ailesi, Rusya’nın Taman şehrinden Vatan Kırım’a döndü. Yerleşip, ev satın aldıktan sonra Mustafa Ablâzov ve Dilâra Ablâzova, bundan birkaç yıl önce Krasnodar bölgesinde döndü ve Taman’da çalışmaya başladı. Büyük oğulları ve kızları Kırım’da kalırken, Server ailesiyle birlikte anne babasının yanında kaldı. Ama vatanını, Voykovo köyünü unutamadı. Bu sebeple kardeşlerini sık sık ziyaret ediyordu.
 
Server Ablâzov vatanında toprağa verildi.
 
Kazada hayatını kaybeden Server Ablâzov, Voykovo köyünde 26 Ağustos tarihinde toprağa verildi.
 
Köydeki caminin imamı Dursun efendi, “Server’i toprağa vermek için tüm köy sakinleri toplandı. Evet Taman’da yaşıyor ve çalışıyordu, ama dedesi ve nenesi burada toprağa verildi. O bizim çocuğumuzdu!” konuştu.
 
Daha önce Rusya’nın Krasnodar bölgesinde işçileri taşıyan bir otobüsün denize devrildiği bildirilmişti. Kaza sonucunda son verilere göre 19 kişi hayatını kaybetti, 5’i ağır olmak üzere 32 kişi yaralandı. Kazanın, otobüsün fren sisteminde ortaya çıkan bir arıza sebebiyle meydana geldiği savunuldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.