SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Kırım’da yaklaşık 100 askeri birlik kurdu

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2015 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2015 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Kırım’da yaklaşık 100 askeri birlik kurdu

Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ilhak edilen Kırım’da neredeyse 100 askeri birliğin kurulduğunu açıkladı. Şoygu, Rus askerlerinin yarımadada hem Karadeniz’de hem de uzak mesafedeki deniz bölgelerinde Rusya’nın çıkarlarını koruduğunu belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Kırım’da Rusya’nın çıkarlarını koruyabilecek askeri grupları oluşturma talimatı verdiğini anlatan Şoygu, “Bu görev 2014 yılının sonuna kadar yerine getirildi. İlgili bilgi, başkomutana aktarıldı. Yarımadada toplam 96 askeri birlik ve teşkilat kuruldu” dedi.

“Söz konusu askeri gruplar, Karadeniz’de ve Kırım Federal biriminde Rusya’nın çıkarlarını koruyor ve uzak deniz bölgesinde başarılı operasyonlar düzenlemeye imkan sağlıyor” diyen Şoygu, geçen sene Rusya Deniz Kuvvetleri Karadeniz, Kuzey ve Baltık Filolarının 6 gemisinin Akdeniz’de devamlı bulunduğunu bildirdi.

Kırım’da Hava Kuvvetleri ve Hava Savunma gruplarının tam kapasite olarak hazır olduğunu belirten Şoygu, yarımadada beş yeni askeri kampın inşaatının devam ettiğini, mevcut kamplarda ise tamirat işlerinin yapıldığını bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.