SON DAKİKA
Hava Durumu

Rzeczpospolita: Çekler, Amerikan silahları Rusya'ya sattı

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2015 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2015 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rzeczpospolita: Çekler, Amerikan silahları Rusya'ya sattı

Polonya’nın Rzeczpospolita haber sitesi, Çek şirketlerinin, AB'nin yasağına rağmen ABD’de üretilmiş Bushmaster otomatik tüfekleri, Almanya’da üretilmiş Heckler-Koch otomatik tüfekleri ve Sig Sauer tabancalarını Rusya’ya sattığını iddia etti.

Söz konusu silahların, resmi olarak av için satıldığını anlatan Rzeczpospolita, satılan silahların ABD dahil olmak üzere birçok ülkenin özel timleri tarafından kullanıldığını kaydetti.

Rzeczpospolita makalesinde, “Şimdiye kadar AB’nin hiçbir ülkesi Ukrayna’ya öldürücü silah satma kararı almadı. Çeklerin Rusya’ya sattığı silahlar hem Ukrayna ordusuna karşı savaşta hem de provokasyon için kullanılabilir. Bu silah Ukrayna’nın doğu bölgelerinde kullanılıyorsa Kremlin, Washington’un gizli olarak Ukrayna’ya silah sevk ettiğini ilan edecektir” denildi.

Rusya’ya silah satma yasağının uygulanmasını denetleyen AB Konseyi yetkilisi, Çek Cumhuriyeti’nin AB’nin Rusya’ya uyguladığı silah satış ambargosunu ihlal etmeme ihtimalinin olduğunu çünkü ambargonun, 1 Ağustos 2014 tarihine kadar imzalanan kontratları kapsamadığını söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.