SON DAKİKA
Hava Durumu

Sahte pasaportlu Türk yolunu kaybedince yakalandı

Cebinde sahte Kanada pasaportuyla Ankara’dan Münih’e oradan da Kanada’ya uçmak isteyen Türk, Münih Havaalanında yolu kaybedince yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2018 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2018 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sahte pasaportlu Türk yolunu kaybedince yakalandı

Cebinde sahte Kanada pasaportuyla Ankara’dan Münih’e oradan da Kanada’ya uçmak isteyen Türk, Münih Havaalanında yolu kaybedince yakalandı. Havaalanı polisinin verdiği bilgiye göre 29 yaşındaki Türk yolcu, bugün 26 Ocak’ta  sahte Kanada pasaportuyla Ankara’dan Münih’e, oradan da Kanada’ya uçmak istedi.

Hürriyet’in haberine göre Münih Havaalanında aktarma yapmak için inen Türk yolcu, Schengen bölgesi dışından geldiği ve Schengen bölgesi dışına uçacağı için doğrudan transit yolcu salonuna gitmesi gerekirken, diğer yolcuların peşine takılarak pasaport kontrolüne girdi. Pasaportu kontrol eden Münih Havaalanı polisi, Kanada pasaportunun kayıp listesinde olduğunu gördü. Sınır polisi fotoğrafında üzerine iyice bakılınca, sahte olduğu anlaşıldı ve Türk yolcu hemen havaalanındaki polis karakoluna çıkarıldı.

Türk yolcu, pasaportu Kanada’ya gitmek için tanımadığı birilerinden 18 bin euroya satın aldığını anlattı. Parayı, aracılar eliyle ödediğini ve sahte pasaportun postayla adresine geldiğini söyledi. Kanada’ya gitmek isteyen Türk yolcu hakkında, evrakta sahtecilik ve kaçak yolculuktan suç kaydı yapıldı. Dava için 900 euro güvence ödeyen Türk, geceyi Münih Havaalanında karakolda geçirdi ve bugün hakkındaki suç duyurusuyla Ankara’ya gönderildi.

(Haber fotoğrafı temsilidir)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.