SON DAKİKA
Hava Durumu

Savaş uçakları İdlip'te 8 sivili öldürdü, 19'unu yaraladı

Suriye ordusuna ait savaş uçağının İdlib'in güneydoğusundaki Han Sıbıl beldesine düzenlediği hava saldırısı sonucu 8 sivilin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Savaş uçakları İdlip'te 8 sivili öldürdü, 19'unu yaraladı

Bölgedeki yetkililerden edinilen bilgiye göre, rejime ait savaş uçağı İdlib'in güneydoğusunda yer alan muhaliflerin kontrolündeki Han Sıbıl beldesinde yerleşim alanını bombaladı.

Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da olduğu 8 sivilin hayatın kaybettiği, 19 kişinin yaraladığı ifade edildi.  Yaralılar beldedeki sahra hastanelerine kaldırılırken, hava saldırısında yerleşim yerinde büyük hasarın meydana geldiği kaydedildi.

Suriye’deki iç savaş

Suriye Baas Partisi'ne sadık askerler ve bunları destekleyen milisler ile bu partiyi iktidardan indirmek isteyen Suriye muhalefeti arasında başlayan, sonrasında IŞİD, El Nusra ve bazı Kürt, Türkmen, Dürzi ve Süryani grupların da katıldığı, son dönemde ise İran, ABD, Türkiye gibi dış güçlerin de sınırlı olarak dahil olduğu Rusya’nın ise rejime destek vererek hava bombardımanından bulunduğu çatışmalardır. Rusya’nın bölgede çatışmalara müdahale etmesiyle birlikte yüzlerce sivil hayatını feci şekilde kaybetmiştir.

Ülkede protesto gösterileri 15 Mart 2011'de başlamış ve Nisan 2011 tarihinde ülke çapına yayılmıştır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.